Ribizlis-citromos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
6 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
20g víz0 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
17g piros ribizli9 kcal
krém
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0 kcal
dekoráció
-
5g habcsók19 kcal
Összesen
776
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
240g víz0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
krém
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
2g só0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0 kcal
dekoráció
-
60g habcsók232 kcal
Összesen
9304
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
piskóta
-
11.9g tojás15 kcal
-
18.1g cukor70 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
9.2g napraforgó olaj82 kcal
-
8.7g víz0 kcal
-
18.1g finomliszt66 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
7.2g piros ribizli4 kcal
krém
-
5.8g tojásfehérje3 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
7.2g vaj52 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
dekoráció
-
2.2g habcsók8 kcal
Összesen
337
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 564.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.7 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
776
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.6 g
Zsír
-
Összesen 450.5 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6769.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 1263 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 2467 mg
-
Nátrium 2512 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1232.1 g
-
Cukor 832 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 895.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1837 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 113 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 961 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1649 micro
Összesen
9304
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
6 db tojás
-
50 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 dl napraforgó olaj
-
2.4 dl víz
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
20 dkg piros ribizli
krém
-
4 db tojásfehérje
-
0.5 kávéskanál só
-
20 dkg vaj
dekoráció
-
12 db habcsók
Elkészítés
piskóta
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
- Még mindig folyamatosan keverjük, és hozzáadjuk a tojássárgákat.
- A keveréssel nem állunk le. Hozzáöntjük az olajat.
- A liszthez adjuk a sütőbort, majd a lisztes sütőport és a vizet váltogatva adagoljuk folyamatos keverés közben.
- Ha kész a piskóta, 4 részre osztjuk, és kb. 20-22cm-es formákba adagoljuk. A tetejére szórjuk a ribizlit.
- Sütés: légkeverve 170 fokon 35 perc.
- Krémhez a vízgőz felett a tojásfehérjében felolvasztjuk a cukrot. Folyamatosan kell keverni, hogy ne főjön meg a fehérje. Kb. 80 fokos lesz az egész, mire szépen megolvad. Melegebb ne nagyon legyen! A lényeg, hogy a kristálycukor elolvadjon.
- Ha mindez megvan, levesszük, hozzáadjuk a sót, és elkezdjük kemény habbá verni. Hosszan! Ha visszahűlt (kézzel érzésre), mehet bele apránként a vaj. Ha nagyon meleg, megolvad a vaj gyorsan, ami nekünk nem jó! Inkább hűljön ki jobban a fehérjehab. Tehát apránként adagoljuk a vajat folyamatos keverés mellett. Selymes, krémes állagot kapunk. Ebbe mehet ízlés szerinti mennyiségű citromlé, és akár a citrom héja is és egy kis vanília kivonat.
- Ha megvannak a piskóták, egyenesre vágjuk a tetejét, és rákenünk egy adag krémet. Majd a következő lapokkal is így járunk el. Ha a legfelső réteg piskóta is rajta van, az egészre egy vékony(!) réteg krémet teszünk, hogy még meztelen maradjon :) Dekorációnak én egy régebbi sütésből maradt habcsókot tettem. Ennyi!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22cm
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1314
- Feltöltés dátuma: 2017. június 30.
Ajánló
Vajat használjunk, és ne margarint! A krémnél fontos, hogy a 4 tojásfehérje súlyának a kétszerese legyen a cukor!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Jó nagy lesz! :) A piskótához megadott menyiségek felezhetők, úgyis jól működik a recept. Ekkor értelemszerűen 4 laposabb piskótát kapunk.