r
Nosalty Logó

Ribizlis-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

dekoráció

Összesen 776 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

dekoráció

Összesen 9304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

piskóta

krém

dekoráció

Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 776 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    450.5 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    2467 mg
  • Nátrium
    2512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1232.1 g
  • Cukor
    832 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    895.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 9304 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

piskóta

krém

dekoráció

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot.
  3. Még mindig folyamatosan keverjük, és hozzáadjuk a tojássárgákat.
  4. A keveréssel nem állunk le. Hozzáöntjük az olajat.
  5. A liszthez adjuk a sütőbort, majd a lisztes sütőport és a vizet váltogatva adagoljuk folyamatos keverés közben.
  6. Ha kész a piskóta, 4 részre osztjuk, és kb. 20-22cm-es formákba adagoljuk. A tetejére szórjuk a ribizlit.
  7. Sütés: légkeverve 170 fokon 35 perc.
  8. Krémhez a vízgőz felett a tojásfehérjében felolvasztjuk a cukrot. Folyamatosan kell keverni, hogy ne főjön meg a fehérje. Kb. 80 fokos lesz az egész, mire szépen megolvad. Melegebb ne nagyon legyen! A lényeg, hogy a kristálycukor elolvadjon.
  9. Ha mindez megvan, levesszük, hozzáadjuk a sót, és elkezdjük kemény habbá verni. Hosszan! Ha visszahűlt (kézzel érzésre), mehet bele apránként a vaj. Ha nagyon meleg, megolvad a vaj gyorsan, ami nekünk nem jó! Inkább hűljön ki jobban a fehérjehab. Tehát apránként adagoljuk a vajat folyamatos keverés mellett. Selymes, krémes állagot kapunk. Ebbe mehet ízlés szerinti mennyiségű citromlé, és akár a citrom héja is és egy kis vanília kivonat.
  10. Ha megvannak a piskóták, egyenesre vágjuk a tetejét, és rákenünk egy adag krémet. Majd a következő lapokkal is így járunk el. Ha a legfelső réteg piskóta is rajta van, az egészre egy vékony(!) réteg krémet teszünk, hogy még meztelen maradjon :) Dekorációnak én egy régebbi sütésből maradt habcsókot tettem. Ennyi!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1313
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 30.

Ajánló

Vajat használjunk, és ne margarint! A krémnél fontos, hogy a 4 tojásfehérje súlyának a kétszerese legyen a cukor!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó nagy lesz! :) A piskótához megadott menyiségek felezhetők, úgyis jól működik a recept. Ekkor értelemszerűen 4 laposabb piskótát kapunk.

Hozzávalók

piskóta

krém

dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...