r
Nosalty Logó

Ribizlis-banános muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Ribizlis-banános muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 2841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk kiolvadni, és lecsöpögni, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát.
  2. A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral.
  3. A lisztet egy tálkába mérjük, és elkeverjük benne a sütőport.
  4. Egy másik tálkába a banánt villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, és habosra keverjük.
  5. Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.
  6. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, és csomómentesre keverjük. Végül a tejjel lazítjuk.
  7. A lecsöpögött ribizlit óvatosan beleforgatjuk. (Hagyunk pár szemet a tetejére.)
  8. A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin, így 15 db lett.)
  9. A tetejére szórjuk a maradék ribizlit.
  10. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felül sütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2330
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis-banános muffin
Andi80_ 380 recept

Néha rám tör a "jaj, de ennék valami édességet" szindróma, és akkor gyorsan összedobok egy kis muffint. Árválkodott a konyhapulton egy banán, amihez a kertben szedtem egy kevés ribizlit. Sütéssel együtt egy óra alatt el is készültek a puha, gyümölcsös finomságok. Szerencsére a gyerekek is szívesen eszegetik, mert a friss ribizlit meg sem hajlandóak kóstolni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...