Rezgő citrompite szilvaszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
389
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3875
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 671 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
389
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 98.6 g
Zsír
-
Összesen 178.1 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6709.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 2140 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 2296 mg
-
Nátrium 1922 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.2 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 878.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1726 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 1203 mg
-
Retinol - A vitamin: 1626 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1132 micro
-
β-crypt 212 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2348 micro
Összesen
3875
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat krémesre kavarjuk a cukorral, majd hozzáöntjük a langyos-olvasztott vajat. Elkavarjuk egyenletesen, és mehet bele a sütőporos liszt, a tej, a citromok héja és leve. Legvégül a tojásfehérjék habját kavarjuk el benne.
- Bekapcsoljuk a sütőt, 160°C-ra állítjuk. Egy közepes méretű, de magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenünk valamilyen zsiradékkal), és a tésztát beleöntjük, majd a sütőbe tolva 45-50 perc alatt készre sütjük.
- A szilvaszószhoz a magozott szilvát rövid ideig főzzük, végén ízesítjük a vaníliával. Tálaláskor ízlés szerint rakunk pár kanállal a sütink mellé. Lehet fogyasztani már forrón is, de másnap is nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 4666
- Feltöltés dátuma: 2016. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Allisc
56 recept
Lényegében egy kavarós sütemény, ami az alacsony hőfokon való sülés közben két rétegűvé válik, mintha egy puha-omlós lapból és egy pudingszerű krémből állna. Nem lesz túl édes ettől a cukormennyiségtől, aki a nagyon édes sütiket szereti, az tegyen bele több cukrot. A szilvaöntetet én szintén cukor nélkül főztem, mert mi szeretjük a fanyarabb ízeket. Akár forrón, akár kihűlve is nagyon finom.