r
Nosalty Logó

Réteges krémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Risi
Réteges krémes süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A piskótához

A krémhez

Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A piskótához

A krémhez

Összesen 4824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A piskótához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    237.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2144 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2643 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.9 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2227 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 4824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A barna tésztához

  1. A barna tésztához való alapanyagokat pici tejjel összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Kettévesszük és 2 lapban a tepsi hátulján kisütjük. 3-as fokozaton 6-7 percig!! Vigyázzunk, meg ne süljön nagyon, mert akkor kemény lesz, és nem fog megpuhulni.
  2. Elkészítjük a tojásból a piskótát (ugyanabba a tepsibe sütjük, aminek a hátán a barna tésztát sütöttük, hogy egyforma legyen a süteményünk). Én külön szoktam a tojássárgáját a cukorral kikeverni, és külön a sütőporral elkevert lisztet hozzáadni, majd a tojásfehérjét habbá verve óvatosan hozzákeverem (kb. 15-20 perc alatt 3-as fokozaton megsül).
  3. A krémhez a tejben a lisztet felfőzzük állandóan keverjük, míg sűrű kemény pép lesz, majd kihűtjük szintén folytonosan kevergetjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a citrom levét, a rumaromát és jól összekeverjük. (én robotgéppel kevertem bele)
  4. Ezután összeállítjuk a tésztát. Alulra barna tészta kerül, megkenjük a krém majdnem felével (keveset hagyunk a tetejére is), ezután rárakjuk a piskótát, majd a krém következik, és végül rárakjuk a másik barna tésztát, és a tetejét megkenjük vékonyan krémmel, hogy könnyebben puhuljon.
  5. 1 napig minimum pihentetjük, hogy puhuljon, és utána szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 30435
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám több, mint 30 éves receptes füzetében bukkantam rá. Nagyon rég készítettük már el, de emlékszem gyerekkorom egyik kedvenc süteménye volt. Most megpróbálkoztam én elkészíteni, és nagy örömömre, sikerült! :-) Ezek a receptek az igazi kincsek! :-)   Nálunk Ibolya tésztaként ismert ez a sütemény. :-)

Hozzávalók

A barna tésztához

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...