r
Nosalty Logó

Réteges kifli fűszeres olívaolajjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Réteges kifli fűszeres olívaolajjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tang zhong

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tang zhong

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 2948 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tang zhong

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Összesen 253 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 247 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9003.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    883 mg
  • Foszfor
    2987 mg
  • Nátrium
    3909 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 2948 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Elkészítés

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 2 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük, amit aztán lehűtve használunk a tésztához.

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva habosra felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe öntjük az élesztős tejet, az írót, az olajat, a kihűlt tang zhongot és a liszteket, sót. Dagasztóprogramra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, elosztjuk, 6 kis cipót gyúrunk belőle.
  4. Minden cipót kinyújtunk kb. 35-36 cm átmérőjű körré. A köröket jól megkenjük az olajjal, majd másikat fektetünk rá. Ezt újra megismételjük. Két darab 3 rétegű kört készítünk.
  5. A köröket 6-6 cikkre vágjuk, tehát 12 kiflink lesz. A cikkek széles végét 3-4 cm mélyen hosszában bemetsszük derelyevágóval, majd behajtva a belső vágott részt, feltekerjük a kiflit.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól messze, mert dagadni fognak.

Kenéshez

  1. Tetejüket megkenjük a fűszeres olajjal.

Szóráshoz

  1. A kiflikre reszelt sajtot szórunk.
  2. Letakarjuk konyharuhával, és 40 percet kelesztjük langyos helyen.
  3. 230 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2221
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Réteges kifli fűszeres olívaolajjal
Évi néni 1830 recept

A croissant mintájára készítettem el, de vaj helyett a finom, fűszeres olívaolajat használtam el az aszalt paradicsomról. Készítettem néhányat, amibe vágtam még néhány aszalt paradicsomot, friss rozmaringlevelet. Ezek tetejére frissen őrölt borsot és Maldon sót szórtam.

Hozzávalók

Tang zhong

Tészta

Kenéshez

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...