r
Nosalty Logó

Részeges Izidor Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Részeges Izidor Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A kakaós krémhez

A bevonathoz

Összesen 887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A kakaós krémhez

A bevonathoz

Összesen 8860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A kakaós krémhez

A bevonathoz

Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 887 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    673.7 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    220 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8275.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1138 mg
  • Foszfor
    3838 mg
  • Nátrium
    1455 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.5 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3983 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3832 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1814 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 8860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diókrémhez

A kakaós krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük ki a szétválasztott tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral. Dolgozzuk bele a sütőporral, a dióval és a kakaóporral elkevert lisztet, majd forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
  2. Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig.
  3. Keverjük jó habosra a diókrém hozzávalóit, és kenjük meg vele a tésztát.
  4. Keverjük ki a vajat a porcukorral és a kakaóporral. Simítsuk a diós krémre, majd egy kis időre tegyük a hűtőbe.
  5. A csokoládékat vízgőz felett felolvasztjuk, és a kakaós krémre tesszük a 2/3-ad részét. Az 1/3-ad résszel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5778
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom sütemény, ajánlom elkészítésre!

Hozzávalók

A tésztához

A diókrémhez

A kakaós krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...