r
Nosalty Logó

Részeges Izidor

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Részeges Izidor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Diós krém

Tojásos krém

Csokoládémáz

Összesen 1332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Diós krém

Tojásos krém

Csokoládémáz

Összesen 7987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Piskóta

Diós krém

Tojásos krém

Csokoládémáz

Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    606.2 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    185 g
  • Koleszterin
    2261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6471.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    866 mg
  • Foszfor
    3078 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.3 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    478 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3211 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    1353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3156 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2027 micro
Összesen 7987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Diós krém

Tojásos krém

Csokoládémáz

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és szép simára keverjük.
  2. Végül a kimért diót, a lisztet, a kakaót, a sütőport összekeverjük, és a felvert tojáshoz adjuk, elkeverjük.
  3. Vajjal kikent tepsibe simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.

Diós krém

  1. A diót, a cukrot, a rumot összekeverjük. Óvatosan keverjük hozzá, hogy ne legyen híg. A diós krém vizes homok állagú legyen, amit rányomkodunk majd a piskótára.

Tojásos krém

  1. A krémet elkészíthetjük tejforralóban, ha viszont nincs, akkor egy tál és egy fazék is megfelel. Fazékba feltesszük a vizet forrni.
  2. A tálba feltörjük a tojásokat. Először cukor nélkül jól felverjük mixerrel, majd a cukrot fokozatosan adagolva keverjük bele.
  3. A tálat a fazékra helyezzük, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük a krémet. Adjuk hozzá az 1 ek kakaót, és még keverjük legalább 5 percig. A krém egy kicsit összekapódik a kakaótól. Levesszük, kihűtjük.
  4. Kihűlve hozzáadjuk a vajat, és ezzel habosra verjük.

Csokoládémáz

  1. A vajat felolvasztjuk, hogy forró legyen, levesszük, és beleszórjuk a kockára tördelt csokoládét, és addig kevergetjük, míg a csokoládé el nem olvad.
  2. A piskótára simítjuk a diós krémet, erre jön a főtt tojásos krém, végül bevonjuk a csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x26x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 47883
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 30.

Ajánló

Szerintem sok a 2 dl rum, elég erős, legközelebb inkább 1 dl-t és rumaromát + vizet teszek majd bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Régóta készültem, hogy elkészítem ezt a süteményt. Egyik szlovák (Varecha) oldalon  találtam meg Opity Izidor és Opity Jano néven (Részeg Izidor és Részeg Jani). Ma végre el is készítettem, de nem bírtam kivárni, míg megkeményedik rajta a csokoládémáz, így felvágtam. Régen egyik barátnőm sütötte ezt a süteményt, ami nekem nagyon ízlett, de nem volt rajta főtt krém, csak diós krém, és csokoládéval bevonva, de úgy is fantasztikus volt. 

Hozzávalók

Piskóta

Diós krém

Tojásos krém

Csokoládémáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...