Repülő krémes Gizitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
13g tej7 kcal
Kakaós krém
-
63g porcukor242 kcal
-
10 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
11 kcal
-
4g rum9 kcal
-
63g tej35 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
Citromos krém
Összesen
1655
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
50g tej28 kcal
Kakaós krém
-
250g porcukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
46 kcal
-
16g rum37 kcal
-
250g tej140 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
Citromos krém
Összesen
6626
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 24% Zsír
Tészta
-
14.4g finomliszt52 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
2.4g tej1 kcal
Kakaós krém
-
12g porcukor46 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
2 kcal
-
0.8g rum2 kcal
-
12g tej7 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
Citromos krém
Összesen
316
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.3 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 703 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 690 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
1655
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 349.6 g
-
Telített zsírsav 213 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2628.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1019 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 801 g
-
Cukor 460 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 203.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2814 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 2761 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 633 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
6626
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
1 db tojás
-
1 teáskanál szalalkáli
-
0.5 dl tej
Kakaós krém
-
25 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg vaj
-
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
2 ek rum
-
2.5 dl tej
-
5 ek finomliszt
Citromos krém
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
Elkészítés
Tészta
- A lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, apránként annyi tejet adjunk még hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl kemény, se túl lágy)
- Ezután osszuk el 3 egyenlő részre a tésztát. Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd nyújtsuk ki rajta 20x30-cm nagyságúra az egyik tésztát, és a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsi hátlapjára. (mindegyik tésztalappal így járjunk majd el!!!)
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt, süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem)Amikor a tésztalap megsült, szép lassan, elfordulva a sütőtől, nyissuk ki az ajtaját, elkerülve hogy a szúrós-fojtós szalalkáli szagot beszívjuk.
- A sütőből kivett tésztalapot ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk. (a másik két tésztával is így járjunk el)
- Béleljük ki sütőpapírral a tepsit, amelyiknek a hátlapján sütöttük a lapokat, majd helyezzük bele az egyik tésztalapot. Ezután kanalazzuk rá a kakaós krémet, és egyenletesen simítsuk el, majd helyezzük rá a következő tésztalapot.
- Ezután kanalazzuk rá a citromos krémet, majd szintén egyenletesen simítsuk el. Végül helyezzük rá a maradék tésztalapot, majd helyezzünk rá nyomatékot, és hagyjuk legalább egy napig így, mielőtt felszeletelnénk. (én rátettem a tetejére egy tepsit, amelyben két csomag liszt volt, ezzel nyomattam le a süteményt)
- Tálalás előtt vegyük le a süteményről a nyomatékot, majd szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Kakaós krém
- A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára a vajjal, majd adjuk hozzá a rumot, a kakaót, és szintén keverjük alaposan össze. A lisztet keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Ezután állandó kevergetés mellett, pár perc alatt főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.
- Amikor a lisztes massza teljesen kihűlt, apránként adagoljuk hozzá a vajas krémhez, és keverjük jó habosra.
Citromos krém
- A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze a vajjal. Keverés közben adjuk hozzá a citromlevet, és a citrom reszelt héját is. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen.
- Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként adjuk hozzá a vajas krémhez, és keverjük simára, jó habosra.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 25641
- Feltöltés dátuma: 2022. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept