r
Nosalty Logó

Répatortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (15 darabhoz)

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (15 darabhoz)

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 3929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (15 darabhoz)

A cukormázhoz

A díszítéshez

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    2054 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 982 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    158 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1909 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.3 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    8216 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 3929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához (15 darabhoz)

A cukormázhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához (15 darabhoz)

  1. Egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot, a reszelt répát és almát, a mandulát és a fahéjat jól elkeverjük. Az olvasztott margarint a tojásokkal jól összekeverjük, majd a száraz anyagokhoz öntjük, és összeforgatjuk.
  2. A masszát a muffinformák 3/4 részéig töltjük meg, előmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).
  3. Hagyjuk kihűlni. Addig a tojásfehérjét elkeverjük a porcukorral. A kihűlt muffinok tetejére csurgatjuk. A marcipánmassza egyik részét narancs (répa) színűre színezzük, és répa formákat alakítunk ki belőle. A zöld színűre színezett masszából levélszárakat formázunk, és ráillesztjük a répákra. A kész répákat a muffinok tetejére helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9032
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Ajánló

Igazi tavaszváró finomság, melyet húsvétkor is kínálhatunk a vendégeknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a muffin is az online receptverseny keretein belül a húsvét témahéten készült. Én ezidáig ódzkodtam a répatorta vagy répamuffin elkészítésétől, mert tartottam attól, hogy túlzottan "répaízűnek" fogják tartani  a gyermekeim. Azt kell, hogy mondjam, nincs mitől félni, mert roppant finom! Alapötlet a Ráma süteményeskönyvből, kicsit átdolgozva.

Hozzávalók

A tésztához (15 darabhoz)

A cukormázhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...