Répatorta narancsos sajtkrémmel
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tortához vagy a 24 darab muffinhoz
-
50g cukor194 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g só0 kcal
-
55g finomliszt200 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
-
125g krémsajt313 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
0 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tortához vagy a 24 darab muffinhoz
-
200g cukor774 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
32g narancslé15 kcal
-
0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7g só0 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g krémsajt1250 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tortához vagy a 24 darab muffinhoz
-
10.5g cukor41 kcal
-
10.5g barna cukor40 kcal
-
6.7g napraforgó olaj59 kcal
-
1.7g narancslé1 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
10.5g sárgarépa4 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
26.3g krémsajt66 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 68.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1141.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 794 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 92.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 1548 micro
-
β-karotin 3695 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 75.9 g
Zsír
-
Összesen 275.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4564.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 717 mg
-
Nátrium 3178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 763.9 g
-
Cukor 556 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 370 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1896 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 6191 micro
-
β-karotin 14779 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1509 micro
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 326 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Hozzávalók
A tortához vagy a 24 darab muffinhoz
-
20 dkg cukor
-
20 dkg barna cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
4 evőkanál narancslé
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
4 db tojás
-
2 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál fahéj
-
1 tk só
-
22 dkg finomliszt
-
1 kk gyömbérpor
-
0.5 kk szerecsendió
A krémhez
-
50 dkg krémsajt
-
15 dkg porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
A tortához vagy a 24 darab muffinhoz
- A cukrot, az olajat, a narancslevet, a vaníliát és az enyhén felvert tojásokat összekeverjük.
- Egy másik tálban a száraz hozzávalókat vegyítjük: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, illetve a sót és a fahéjat.
- A két keveréket alaposan elkeverjük, majd belekerül a reszelt répa.
- Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben sütjük.
- Ha kész, kiborítjuk a formából, és hagyjuk hűlni, majd kettévágjuk lapjával, és megtöltjük a krém 1/3-ával, a maradékkal, pedig bevonjuk a tortát kívülről.
- A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre kikeverjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a megmosott narancs reszelt héját.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13281
- Feltöltés dátuma: 2011. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Ezt a tortát Amerikában ettem először, amikor még pici voltam. Aztán eltelt egy kis idő, felcseperedtem, eszembe jutott ez az isteni torta, és folyamatosan kerestem répatortás recepteket. Nálam az egyik legfontosabb szempont a krém volt, mert Amerikában az ilyen krémek csak Philadelphia krémsajtból készülnek, és nem mascarpone-ból, és a lényeg, hogy legyen benne valamilyen gyümi héja és cukor. Valamint a tésztában barna cukor legyen és ez a sok fincsi fűszer. Én, amikor ezt megsütöttem, ennek állt az íze legközelebb ahhoz, amit Amerikában ettem! Azóta a barátnőim is imádják, pedig amikor először meghallották, hogy répatorta fújjjj, milyen már az? Répa ízű süti, fújjjj! Azóta folyamatosan koldulnak egy kis répatortáért. :) Ez egy könnyű édesség, nem tömény, nem édes. Egyszerűen csak jó! Ha letelt a sütési idő, és úgy érezzük, hogy a közepe remegős, akkor is vegyük ki, mert ahogy hűl, majd szilárdul picit.