r
Nosalty Logó

Répatorta narancsos sajtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nonika
Répatorta narancsos sajtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Összesen 1455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Összesen 5819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3695 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    275.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    3178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.9 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    6191 micro
  • β-karotin
    14779 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 5819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    778 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Elkészítés

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

  1. A cukrot, az olajat, a narancslevet, a vaníliát és az enyhén felvert tojásokat összekeverjük.
  2. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat vegyítjük: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, illetve a sót és a fahéjat.
  3. A két keveréket alaposan elkeverjük, majd belekerül a reszelt répa.
  4. Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben sütjük.
  5. Ha kész, kiborítjuk a formából, és hagyjuk hűlni, majd kettévágjuk lapjával, és megtöltjük a krém 1/3-ával, a maradékkal, pedig bevonjuk a tortát kívülről.
  6. A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre kikeverjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a megmosott narancs reszelt héját.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13281
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nonika 5 recept

Ezt a tortát Amerikában ettem először, amikor még pici voltam. Aztán eltelt egy kis idő, felcseperedtem, eszembe jutott ez az isteni torta, és folyamatosan kerestem répatortás recepteket. Nálam az egyik legfontosabb szempont a krém volt, mert Amerikában az ilyen krémek csak Philadelphia krémsajtból készülnek, és nem mascarpone-ból, és a lényeg, hogy legyen benne valamilyen gyümi héja és cukor. Valamint a tésztában barna cukor legyen és ez a sok fincsi fűszer. Én, amikor ezt megsütöttem, ennek állt az íze legközelebb ahhoz, amit Amerikában ettem! Azóta a barátnőim is imádják, pedig amikor először meghallották, hogy répatorta fújjjj, milyen már az? Répa ízű süti, fújjjj! Azóta folyamatosan koldulnak egy kis répatortáért. :) Ez egy könnyű édesség, nem tömény, nem édes. Egyszerűen csak jó! Ha letelt a sütési idő, és úgy érezzük, hogy a közepe remegős, akkor is vegyük ki, mert ahogy hűl, majd szilárdul picit.

Hozzávalók

A tortához vagy a 24 darab muffinhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...