Répatorta narancsos krémmel
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
26g napraforgó olaj232 kcal
-
38g barna cukor143 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
13g dió82 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
25g krémsajt63 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
210g napraforgó olaj1856 kcal
-
300g barna cukor1140 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
100g dió654 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A krémhez
-
200g krémsajt500 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
9.2g tojás12 kcal
-
11.6g napraforgó olaj103 kcal
-
16.6g barna cukor63 kcal
-
16.6g sárgarépa6 kcal
-
5.5g dió36 kcal
-
13.9g finomliszt50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
11.1g krémsajt28 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2775 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 369.1 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 129 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2733.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 669 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1076 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 689.8 g
-
Cukor 460 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 459.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2744 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 91 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 292 micro
-
Kolin: 541 mg
-
Retinol - A vitamin: 506 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22197 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1475 micro
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 515 micro
-
β-karotin 1231 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
30 dkg barna cukor
-
30 dkg sárgarépa
-
25 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
0.5 ek szódabikarbóna
A krémhez
Elkészítés
A tésztához
- Hámozzuk, majd reszeljük le a répát, finom apró darabokra aprítsuk fel a diót.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy nagy tálban a tojást és a cukrot robotgéppel felverjük, amíg már majdnem fehér nem lesz, ekkor hozzáadjuk az olajat, a már lereszelt répát, a durvára felaprított diót, és belereszeljük a citrom héját, és jól eldolgozzuk.
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, összekavarjuk, majd a két masszát összekeverjük.
- A masszát beleöntjük a már előkészített sütőformába, elegyengetjük a tetejét és 75 percig, illetve tűpróbáig (ha a beleszúrt tűt kihúzva, már nem ragad rá a tészta) sütjük.
- A sütőformában hagyjuk hűlni kb. 5 percig, majd miután kivettük, de mielőtt rákennénk a krémet, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez öntsük a tejszínt egy keverőtálba (előtte kb. 20 percre tegyük be a mélyhűtőbe mindenképp, akkor sokkal könnyebb kemény habbá felverni). Robotgéppel verjük fel a krémet. Amikor elkezd keményedni, sűrűsödni, adjuk hozzá a krémsajtot és együtt dolgozzuk ki a krémet jó alaposan. Adjuk hozzá a vaníliaaromát vagy cukrot, a porcukrot és a finomra lereszelt narancshéjat és keverjük össze a tejszínes krémmel. A krém a végén legyen sima és sűrű.
- Végül a krémet kenjük óvatosan a kihűlt tortára mindenütt, az oldalát is beborítva. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11087
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Április végén egy hetet töltöttem M-nél Stockholmban és természetesen akkor is kellett, hogy süssek egy tortát... vagy kettőt... vagy többet. Miután eltűntettük a születésnapi tortát és a baklavát, a következő áldozatom a hűtőben megbújó répa volt. Nagyon régen készítettem utoljára répatortát, nem is igazán emlékeztem, milyen receptet próbáltam ki legutóbb, így körbenéztem kedvenc bloggereim háza táján. Olyan receptet kerestem, ahol nemcsak azt írják róla, hogy "ez a világ legfinomabb répatortája, amit valaha ettem", hanem amit Rachel Allen írt. Elegánsan egyszerű, nem kell nagyon erőlködni, hogy tökéletesen finom legyen. Könnyű, de a mogyoró hihetetlen textúrát ad neki - remek, ízletes és dióban gazdag egyszerre. Be kell valljam, igaza van Rachelnek. Bátran ajánlom mindenkinek, függetlenül attól, hogy kezdőről vagy haladóról van szó. Mindenki nagy sikert fog aratni ezzel a finomsággal. Én egy 20 cm átmérőjű kapcsos formában készítettem el a tortát, 1,5-tel megszorozva minden hozzávaló mennyiségét, több fűszert, illetve a kedvenc hozzávalómból, a citromhéjból is tettem bele, valamint a krém készítése során egy kis felvert tejszínt is hozzákevertem még a krémsajthoz.