r
Nosalty Logó

Répatorta-keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Répatorta-keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
10 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kekszhez

A krémhez

Összesen 1106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kekszhez

A krémhez

Összesen 4424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A kekszhez

A krémhez

Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    259.3 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2108.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    2011 micro
  • β-karotin
    5123 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 4424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

A kekszhez

A krémhez

Elkészítés

A kekszhez

  1. A vajat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és vanília aromát.
  2. Egy másik tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, majd folyamatos keverés mellett a vajas keverékhez adjuk.
  3. Végül a keverékbe szórjuk a zabpelyhet, a finomra reszelt répát és aprított diót, majd elkeverjük. Hűtőben pihentetjük 10-15 percig.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, és a sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk a kb. 2 evőkanál méretű gombócokat. 10-12 percig sütjük, majd lehűtjük.
  5. Közben a mascarponét simára keverjük a vajjal, majd folyamatos keverés mellett beleszitáljuk a porcukrot, végül a vanília aromát. Lehűtjük.
  6. Minden második répás korongot megkenünk a krémmel, végül az üresen hagyott korongokat ráhelyezzük a krémmel megkent darabokra.
  • Sütés hőfoka: 10 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5920
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni a vendégsereget, készítsd el nekik ezt!

Hozzávalók

A kekszhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...