r
Nosalty Logó

Répatatár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Répatatár
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1177 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    4953 micro
  • β-karotin
    11897 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1811 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 293 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    19813 micro
  • β-karotin
    47587 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    7243 micro
  • Lut-zea
    1835 micro
Összesen 1177 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1887 micro
  • β-karotin
    4532 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    690 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított répát gyümölcscentrifugába dobjuk. Csak a szűrőben maradt rostokra lesz szükségünk! Levét félretesszük, vagy azonnal fogyasztjuk.
  2. Ha nincs ilyen gépezetünk, akkor kis lyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát, óvatosan sózzuk, és kis idő múltán kinyomkodjuk.
  3. A hozzávalókat villával jól beledolgozzuk, és fél órai hűtés után már tálalhatjuk is!
  4. Ha nem aznap fogyasztjuk, a tojássárgáját el is hagyhatjuk,akkor még egy-két napig hűtőben eláll. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 403
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 28231
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 28.

Ajánló

Ha nagyobb társaságot várunk, és éppen hónap vége közeleg, akkor gyakran nem engedhetjük meg magunknak, hogy bélszínből óriási adag tatárt készítsünk. Vagy vegetáriánus barátok jelenlétére is számítunk, akkor jön a répatatár, ami legalább olyan ízletes, mint húsból készült társa, viszont az alapanyag beszerzése egyszerű, és előállítási költsége igazán pénztárcakímélő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legjobb barátnőmék konyhájában igen sok időt töltöttem. Szinte minden nap suli után felmentünk hozzájuk. Édesanyja egyik szakácskönyvet írta a másik után, mai értelemben véve igazi gasztroblogger volt. Sokszor érkeztünk úgy hozzájuk, hogy az éppen aktuális recept fotóit készítették. Nála ettem először répatatárt, ami azóta is az egyik legkedvesebb zöldséges kencém.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...