r
Nosalty Logó

Répás szójafasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Répás szójafasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2489.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1534 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    10448 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5921 micro
Összesen 2377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    1435 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szójagranulátumot kétszer annyi vízbe beáztatjuk(kb. 30 percig),majd kinyomkodjuk.
  2. Megszórjuk a fűszerekkel, belekeverjük a tojásokat, a felaprított hagymát, fokhagymát, répát, petrezselymetés annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen.
  3. Golyókat vagy hagyományos fasírt alakot formázunk a kezünkkel, és közepes lángon kisütjük, óvatosan fordigatva.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7327
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Ajánló

Bármilyen körettel fogyasztható, én szívem szerint a burgonyapüré+csemegeuborka kombinációt részesítem előnyben.:)

Receptkategóriák

Vegetáriánus vagyok két hete, többek között nem titkolt céllal, hogy fogyjak. Ma mélypontba zuhant a fogyókúrám, kész...gondoltam meghalok ha azonnal nem ehetek valamit aminek "normális" íze van, esetleg még hajaz  is a húsra.:P :-)) Ekkor jutott eszembe egy remek fasírt, amit ezer évvel ezelőtt egy vega étteremben ettem. Megpróbáltam felidézni, hogy mik is lehettek az alapanyagok, és azt hiszem sikerült! A végeredmény ez a tényleg nagyon finom, egészséges, vegetáriánus fasírt lett. Kíváncsi vagyok a páromnak fel fog-e tűnni, hogy nincs benne hús.:D Ha tesztek bele fasírt fűszert, akkor totál olyan íze lesz, mint az "igazi"-nak!:) Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...