r
Nosalty Logó

Répás gombóckák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répás gombóckák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2587 micro
  • β-karotin
    6206 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 390 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    691 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    15523 micro
  • β-karotin
    37235 micro
  • β-crypt
    285 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 2344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1056 micro
  • β-karotin
    2533 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és konyhai aprítóban összedaráljuk.
  2. A fele mennyiséget egy teflon bevonatú serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a margarint, 5 evőkanál cukrot és fahéjat ízlés szerint. Amennyiben aszalt gyümölccsel is ízesítjük, azt felaprítva ekkor hozzáadjuk.
  3. Kevergetve hagyjuk, hogy a leve elpárologjon, és kicsit karamellizálódjon. Ezt követően tűzről levéve egy keverőtálba tesszük, majd hagyjuk hűlni.
  4. Hozzáöntjük a répa másik felét, a darált kekszet (egy kis részét félreteszünk a külső burokhoz), a mézet, a narancs és citrom levét, a reszelt héjakat. Vanília aromával ízesítjük.
  5. A darált kekszet elkeverjük a maradék cukorral, megkaramellizáljuk, és ebben forgatjuk meg a kézzel formázott gombócokat. Amennyiben mandula is akad kéznél, lehet karamellizált mandulás bundát is készíteni. Tálaláskor baracklekvárt, tejszínhabot vagy akár mindkettőt adhatunk mellé.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3244
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha röviden kellene jellemeznem, akkor pár szó elegendő: nem mindennapi és egészséges. Napokon keresztül foglalkoztatott a gondolat, hogy vajon mit lehet még a répából kihozni a megszokott ételeken kívül. Ekkor kaptam egy jó kis tippet, melynek alapötletét felhasználva nekiláttam egy újabb finomság megalkotásához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...