r
Nosalty Logó

Répás-burgonyás fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hoprik ferencné
Répás-burgonyás fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2044 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 804 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3871.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8176 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3227 micro
Összesen 3215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérbelét beáztatjuk a tejbe vagy vízbe, majd jól kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk.
  2. A hagymákat, a sárgarépát és a krumplit sajtreszelőn hozzá reszeljük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Beleütjük a tojást.
  4. A petrezselymet apróra vágjuk, és hozzáadjuk.
  5. Kézzel jól összedolgozzuk, ha nagyon híg, egy pici zsemlemorzsát tehetünk bele.
  6. Megkóstoljuk, ha kell, utánfűszerezzük.
  7. Kis golyókat formálunk, és forró olajban készre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18786
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

Bármilyen húsból elkészíthető. Ha tejbe áztatjuk a kenyeret, ízletesebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répás-burgonyás fasírt
Hoprik ferencné 55 recept

A petrezselyemtől és a répától tavaszias lesz. Pirospaprikát nem teszek bele, mert akkor sok savat csinál. Ha lapos korongokat sütünk, akkor hamburgerbe is jó, de henger formára is süthetjük, mint a bélszínrolót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...