Répagnocchi zsályás zöldborsóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Klement Vivi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g sárgarépa36 kcal
-
43g hajdinaliszt145 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
336
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
300g sárgarépa109 kcal
-
130g hajdinaliszt436 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1008
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
39.5g sárgarépa14 kcal
-
17.1g hajdinaliszt57 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g olívaolaj28 kcal
-
39.5g zöldborsó32 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
132
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 163.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 781 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3116 micro
-
β-karotin 7823 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2800 micro
Összesen
336
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 864 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 490 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2343 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9347 micro
-
β-karotin 23468 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 8401 micro
Összesen
1008
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1230 micro
-
β-karotin 3088 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1105 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
300 g sárgarépa
-
130 g hajdinaliszt
-
2 csipet só
-
3 ek olívaolaj
-
300 g zöldborsó
-
2 gerezd fokhagyma
-
zsálya ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított, apróra vágott (ujjnyi vastagságú, majdnem kockákra) sárgarépát tegyük egy lábosba kb. 1.2-1.5 liter vízbe, és közepes hőmérsékleten főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Körülbelül negyed óra főzés után (vagy amíg meg nem puhul) a főtt répát szedjük át egy nagyobb tálba, krumplinyomó vagy botmixer segítségével pépesítsük a répát.
- Hagyjuk 15-20 percet hűlni, sózzuk meg, és adjunk hozzá egy pici olívaolajat. Apránként adagolva hozzáforgatjuk a hajdinalisztet. Addig keverjük, amíg egy laza tésztát nem kapunk, ha szükségét érezzük, kicsivel több lisztet adjunk hozzá.
- Ha összeállt a tésztánk, vegyük ki a tálból, tegyük lisztezett deszkára/pultra, és felezzük el a könnyebb formázás érdekében. Sodorjuk henger alakúra a tésztát, amíg 2-2.5 cm vastagságú hengert nem kapunk. Vágjuk a hengereinket nagyjából 2 cm-es darabokba, és ha szeretnénk, villával nyomhatunk rájuk mintát. A kész gnocchijainkat főzésig lisztezett felületen pihentetjük.
- A répafőzővizet engedjük fel még vízzel, és forraljuk fel újra. A már lobogó vízbe engedjük bele a tésztákat (érdemes kisebb adagokban, 2-3 turnusban kifőzni). Miután “felúsztak”, még 2-3 percig főzzük őket, majd tegyük szűrőbe lecsepegni, amíg a többi adag el nem készül.
- Eközben öntsünk 2-3 evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük fel. Amikor már elég meleg, adjuk hozzá a borsót, a zúzott fokhagymát, zsályalevélkéket, kb. 2 percig kevergetve pároljuk őket.
- Borítsuk a leszűrt gnocchit a serpenyőbe, és forgassuk össze, kissé pirítsuk át a fűszeres borsóval, majd vegyük le a tűzről.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4219
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 22.
Ajánló
Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg csilipehellyel, frissen vágott petrezselyemmel és frissen őrölt borssal és egy pici sóval.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Klement Vivi
2 recept
Répa gnocchi zsályás zöldborsóval - vegán, gluténmentes a story bővebben a blogomon: dayoffdiaries.com