Reform kalács 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
668
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2670
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
58.4g teljes kiőrlésű liszt194 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
21.4g tej12 kcal
-
2.4g élesztő3 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Összesen
260
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1365.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 452 micro
Összesen
668
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5460.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 726 mg
-
Foszfor 2217 mg
-
Nátrium 1825 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 81 mg
VÍZ
-
Összesen 183.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 564 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 412 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1809 micro
Összesen
2670
kcal
- 10% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Minden hozzávalót tálba teszünk, csak arra ügyeljünk, hogy a vaj legyen puha, és a tej legyen langyos. Fahéjat és édesítőszert ízlés szerint adjunk hozzá.
- Nagyon könnyen dagasztható tésztát fogunk kapni, amit legalább 10 percig dagasszunk kézzel, de lehet gépben is.
- A tésztánkat konyharuhával letakarjuk, egy órán át kelesztjük.
- Kelesztés után átgyúrjuk, és szépen megfonjuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük.
- Langyos, porcukros tejjel megkenjük a tetejét, letakarva még 20 percig kelesztjük.
- Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Nagyjából 40 percig kell sütni, és a sütés alatt is egyszer és a sütőből kivéve még egyszer meg kell kenni az édes tejjel.
- Alufóliával és konyharuhával 5 percre letakarjuk, ha letelt, akkor már elég csak a konyharuha alatt kihűteni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9800
- Feltöltés dátuma: 2010. október 17.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Az édesszájú, kalácsokat imádó énemet nem tudom letagadni, de azt sem, hogy igyekszem mindezt egészségesebbé tenni. Jó étvágyat hozzá!