Reform epertorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
krisztaaa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
Krém
-
63g joghurt38 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
38g eper11 kcal
Összesen
210
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
30g diabetikus liszt99 kcal
-
23 kcal
-
15g zabpehelyliszt61 kcal
-
0 kcal
-
40g xilit96 kcal
Krém
-
500g joghurt305 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
300g eper90 kcal
Összesen
1675
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Piskóta
-
15.3g tojás19 kcal
-
2.1g diabetikus liszt7 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
2.8g xilit7 kcal
Krém
-
34.7g joghurt21 kcal
-
1.7g zselatin6 kcal
-
13.9g habtejszín41 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
6.9g tej4 kcal
-
20.8g eper6 kcal
Összesen
117
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 121.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
210
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.4 g
Zsír
-
Összesen 102.1 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1007 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3153.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 1032 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1189 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 972 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1006 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 215 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 700 mg
-
Retinol - A vitamin: 993 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1078 micro
Összesen
1675
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 evőkanál zabpehelyliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
4 ek xilit
Krém
-
500 g joghurt
-
25 g zselatin
-
200 ml habtejszín
-
2 ek édesítőszer
-
1 dl tej
-
30 dkg eper
Elkészítés
Piskóta
- A tojásfehérjéket és sárgájákat szétválasztjuk két külön tálba. A fehérjéket egy csipetnyi sóval felverjük óvatosan, hogy a habot ne törjük össze (kb. 2-3 perc).
- A sárgájákat habosra verjük az édesítővel, szódabikarbónával. A liszteket, kakaóport vegyítjük, a tejföllel próbáljuk fellazítani. A lisztes egyveleg felét a sárgájákhoz adjuk, mixerrel csomómentesre keverjük.
- Ezután már csak fakanalat használunk, a maradék lisztet apránként hozzáadva, a felvert tojásfehérjehabbal együtt. Óvatosan keverjünk végül mindent össze csomómentesre, nehogy a habot összetörjük.
- Egy 26 cm átmérőjű (lehet kisebb is, de akkor magasabb lesz a piskóta) tortaformát kivajazunk alul és oldalt, majd kókuszlisztet szórunk csak az aljára. A tésztát beleöntjük, és addig sütjük, amíg villával megszurkálva már nem tapad rá tészta (kb. 20 perc, 180°C-on).
Krém
- A habtejszínt külön tálban felverjük, addig, amíg már nem esik ki a tálból lefelé fordítva, visszatesszük a hűtőbe. A joghurtot ízesítjük, és beletesszük a felkockázott epret. Kicsit mixerrel felverjük, végeredményként „eperjoghurtot” kapunk.
- A tejben elkeverjük a zselatint, folyamatosan kevergetve, alacsony lángon forráspontig hevítjük, de nem forraljuk (amíg éppen elkezd gyöngyözni a teteje). Várunk vele, amíg lehűl langyosra. Ekkor mixerrel a joghurtba egyenletesen beledolgozzuk. Legvégül fakanállal beledolgozzuk a habot.
- Én 2 db. piskótakarikát sütöttem, az egyiket sütés után visszatettem a tortaformába. Eperrel körülrakjuk a tortakarikát, majd beleöntjük a joghurtos krémet. Lefedjük a másik piskótával.
- Tetejét tejszínhabbal (50 g), eperrel és cukormentes étcsokoládéval díszítjük (1 szeletet használtam, reszelővel csokiforgácsot készítettem).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7464
- Feltöltés dátuma: 2014. július 19.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
krisztaaa
12 recept
Születésnapi tortának készült, amely beilleszthető egy diétába is.