r
Nosalty Logó

Reform epertorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
krisztaaa
Reform epertorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

210
Kalória
10.3g
Fehérje
14g
Szénhidrátok
12.8g
Zsír
121.5g
Víz
125.9g
Koleszterin
1.3g
Rost
6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 210 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3153.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    972 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 1675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket és sárgájákat szétválasztjuk két külön tálba. A fehérjéket egy csipetnyi sóval felverjük óvatosan, hogy a habot ne törjük össze (kb. 2-3 perc).
  2. A sárgájákat habosra verjük az édesítővel, szódabikarbónával. A liszteket, kakaóport vegyítjük, a tejföllel próbáljuk fellazítani. A lisztes egyveleg felét a sárgájákhoz adjuk, mixerrel csomómentesre keverjük.
  3. Ezután már csak fakanalat használunk, a maradék lisztet apránként hozzáadva, a felvert tojásfehérjehabbal együtt. Óvatosan keverjünk végül mindent össze csomómentesre, nehogy a habot összetörjük.
  4. Egy 26 cm átmérőjű (lehet kisebb is, de akkor magasabb lesz a piskóta) tortaformát kivajazunk alul és oldalt, majd kókuszlisztet szórunk csak az aljára. A tésztát beleöntjük, és addig sütjük, amíg villával megszurkálva már nem tapad rá tészta (kb. 20 perc, 180°C-on).

Krém

  1. A habtejszínt külön tálban felverjük, addig, amíg már nem esik ki a tálból lefelé fordítva, visszatesszük a hűtőbe. A joghurtot ízesítjük, és beletesszük a felkockázott epret. Kicsit mixerrel felverjük, végeredményként „eperjoghurtot” kapunk.
  2. A tejben elkeverjük a zselatint, folyamatosan kevergetve, alacsony lángon forráspontig hevítjük, de nem forraljuk (amíg éppen elkezd gyöngyözni a teteje). Várunk vele, amíg lehűl langyosra. Ekkor mixerrel a joghurtba egyenletesen beledolgozzuk. Legvégül fakanállal beledolgozzuk a habot.
  3. Én 2 db. piskótakarikát sütöttem, az egyiket sütés után visszatettem a tortaformába. Eperrel körülrakjuk a tortakarikát, majd beleöntjük a joghurtos krémet. Lefedjük a másik piskótával.
  4. Tetejét tejszínhabbal (50 g), eperrel és cukormentes étcsokoládéval díszítjük (1 szeletet használtam, reszelővel csokiforgácsot készítettem).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 2 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Születésnapi tortának készült, amely beilleszthető egy diétába is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!