r
Nosalty Logó

Reform diós mágnás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Reform diós mágnás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 4923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 345 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    350.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    1242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7944.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1623 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    878 mg
  • Foszfor
    3669 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.5 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1665 micro
Összesen 4923 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A linzertésztához keverjük el a zablisztet az őrölt mandulával, a darált kókusszal, a sütőporral, a nyírfacukorral, a sóvalés a citrom héjával. Daraboljunk hozzá 7,5 dkg vajat, és kezdjük el a kezünk között morzsolgatni mindaddig, amíg nedves homokra emlékeztető állagú nem lesz. Ekkor öntsük hozzá a citrom levét,üssük hozzá a tojást, és gyúrjuk egyneművé.
  3. A fél dkg vajjal kenjünk ki egy 30x30-as tepsit, és nyomkodjuk bele a tésztát, majd így tepsistől tegyük be a hűtőbe fél órára. (Vagy a fagyasztóba 10-15 percre.)
  4. Addig készítsük el a habot. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához adjuk hozzá a kókusztejet (tejszínt) és a kókuszcukrot. Habverővel keverjük egyneműre.
  5. A fehérjét az eritritol/nyírfacukor fokozatos hozzáadásával verjük kemény habbá,először a cukros tojássárgáját keverjük hozzá alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, majd a darált diót 2-3 részletben.
  6. A linzertésztát vegyük ki a hűtőből, kenjük meg a lekvárral, és oszlassuk el rajta a diós habot.
  7. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, 10 perc után mérsékeljük a hőmérsékletet 160 fokra, így süssük készre (nekem ez további 30 percet jelentett).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9958
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti nagy kedvenc nálunk, gondoltam kicsit átszabom: így 1 szeletben csak 110 kcal lett, valamint 7,5 ch (36 szeletre számolva), és még finom is!

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...