r
Nosalty Logó

Red velvet - Vörösbársony torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Travelling Kitchen
Red velvet - Vörösbársony torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 480 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    367.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.8 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 5744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, sütőport, sót, kakaót, szódabikarbónát és a kristálycukrot egy keverőtálban elkeverjük.
  2. Egy másik keverőtálban kézi mixerrel a tojást, olajat és az írót felverjük, majd mikor egynemű, hozzáadagoljuk folyamatosan az ételfestéket. Amikor kész van, hozzáadjuk a száraz keveréket, és csomómentesre összedolgozzuk. 20 centis, csatos tortaformába öntve, 180 C fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  3. Amíg a piskóta sül, addig egy keverőtálban a vajat a porcukorral habbá verjük, majd a mascarponét hozzáadva tovább keverjük. Akkor jó, ha krémes, habos állagú.
  4. Ha a piskóta megsült, kihűtjük, majd kivesszük a csatos tortaformából. A tetejét egyenesre levágjuk, majd félretesszük. A piskótát kettévágjuk. A krém 1/3-át rákenjük a torta alsó rétegére, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. A maradék krémből a tetejét és az oldalát is bevonjuk.
  5. A piskóta levágott tetejét szétmorzsoljuk, mellyel a torta oldalát bevonjuk. A tetejét is díszíthetjük vele. Fogyasztásig, de minimum 1 órát hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 50877
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Red velvet - Vörösbársony torta
Travelling Kitchen 42 recept

Valentin napra készítettem ezt életemben előszőr, de nem utoljára.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...