r
Nosalty Logó

Red velvet torta

Happy food land
Red velvet torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1295
Kalória
12.5g
Fehérje
78.7g
Szénhidrát
105.3g
Zsír
76.2g
Víz
100g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
55.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír

tészta

krém

Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír

tészta

krém

Összesen 11658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír

tészta

krém

Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    679 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    947.8 g
  • Telített zsírsav
    255 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    312 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1649 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    708.5 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    686.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    617 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4035 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 11658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 421 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, a sót és a kakaóport összeszitáljuk egy közepes edénybe. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint, majd hozzáadagoljuk a porcukrot, tojásokat, kefirt, vaníliaaromát.
  2. Hozzákeverjük a száraz anyagot, és mikor már kellően összekeveredett, megszínezzük a piros ételfestékkel.
  3. A szódabikarbónát leöntjük az ecettel, majd miután felhabzott, összekeverjük, és beleöntjük a tésztába.
  4. A tésztát két részre osztjuk, és kikent tortaformában 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Miután a tészta kihűlt, kivesszük a tortaformából, és félbevágjuk.

krém

  1. A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és egy fakanállal óvatosan összekeverjük.
  2. Mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és a krémhez adjuk. Ha darabosra szeretnénk, a langyos csokoládéhoz egy kis tejszínt adunk, ami összekapja, így meglepetés lesz, ha a krémben csokidarabkákra találunk.
  3. A tejszínt jó keményre keverjük, hozzáadjuk a krémhez, és megkenjük a tésztalapokat.
  4. Miután összeállítottuk a tortát, az oldalát is befedjük, a formára vágás után lepotyogott tésztát összemorzsoljuk, és az oldalára nyomkodjuk. A tetejét porcukorral meghintjük, és egy kis tortaszaggató formát teszünk rá, amibe a maradék tésztamorzsát öntjük. Így szabályos mintát kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Már régóta kerestem a vörös bársony torta receptet. Miután megtaláltam, kicsit a magam arcához igazítottam. A karácsonyi céges bulira el is készítettem, és csak úgy zsebeltem be a dicsérő szavakat. Mindenkinek ajánlom, mert gyors, egyszerű, különleges és finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...