Red velvet torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happy food land
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 38% Zsír
tészta
-
28g finomliszt101 kcal
-
0g só0 kcal
-
5 kcal
-
13g margarin96 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
28g kefir17 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
krém
-
56g mascarpone224 kcal
-
56g margarin398 kcal
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
44g habtejszín130 kcal
Összesen
1295
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 38% Zsír
tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
46 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g kefir153 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
0 kcal
krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
500g margarin3585 kcal
-
300g fehér csokoládé1617 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
Összesen
11658
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 38% Zsír
tészta
-
9g finomliszt33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4.3g margarin31 kcal
-
10.8g porcukor42 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
9g kefir6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
krém
-
18g mascarpone73 kcal
-
18g margarin129 kcal
-
10.8g fehér csokoládé58 kcal
-
14.4g habtejszín42 kcal
Összesen
421
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 105.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 575.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.7 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 716 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 679 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
1295
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.9 g
Zsír
-
Összesen 947.8 g
-
Telített zsírsav 255 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 312 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 160 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5182.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1315 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1649 mg
-
Nátrium 1777 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 708.5 g
-
Cukor 501 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 686.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6443 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 64 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 617 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 6107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4035 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 540 micro
Összesen
11658
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
421
kcal
Hozzávalók
tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
12 dkg margarin
-
30 dkg porcukor
-
3 tk vaníliaaroma
-
2 db tojás
-
2.5 dl kefir
-
5 kávéskanál ételfesték
-
1 tk ecet
-
2 tk szódabikarbóna
krém
-
50 dkg mascarpone
-
50 dkg margarin
-
30 dkg fehér csokoládé
-
4 dl habtejszín
Elkészítés
tészta
- A lisztet, a sót és a kakaóport összeszitáljuk egy közepes edénybe. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint, majd hozzáadagoljuk a porcukrot, tojásokat, kefirt, vaníliaaromát.
- Hozzákeverjük a száraz anyagot, és mikor már kellően összekeveredett, megszínezzük a piros ételfestékkel.
- A szódabikarbónát leöntjük az ecettel, majd miután felhabzott, összekeverjük, és beleöntjük a tésztába.
- A tésztát két részre osztjuk, és kikent tortaformában 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Miután a tészta kihűlt, kivesszük a tortaformából, és félbevágjuk.
krém
- A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és egy fakanállal óvatosan összekeverjük.
- Mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és a krémhez adjuk. Ha darabosra szeretnénk, a langyos csokoládéhoz egy kis tejszínt adunk, ami összekapja, így meglepetés lesz, ha a krémben csokidarabkákra találunk.
- A tejszínt jó keményre keverjük, hozzáadjuk a krémhez, és megkenjük a tésztalapokat.
- Miután összeállítottuk a tortát, az oldalát is befedjük, a formára vágás után lepotyogott tésztát összemorzsoljuk, és az oldalára nyomkodjuk. A tetejét porcukorral meghintjük, és egy kis tortaszaggató formát teszünk rá, amibe a maradék tésztamorzsát öntjük. Így szabályos mintát kapunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2798
- Feltöltés dátuma: 2018. december 31.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a krémes, de nem túl gejl tortákat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Happy food land
18 recept
Már régóta kerestem a vörös bársony torta receptet. Miután megtaláltam, kicsit a magam arcához igazítottam. A karácsonyi céges bulira el is készítettem, és csak úgy zsebeltem be a dicsérő szavakat. Mindenkinek ajánlom, mert gyors, egyszerű, különleges és finom.