Red Velvet sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
timu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 36% Zsír
Tortaalap
Krém
-
125g mascarpone505 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
11 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g író10 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Mascarponeréteg
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
4g vaníliaaroma0 kcal
-
13g porcukor48 kcal
Piros tuile (háló)
-
3g finomliszt9 kcal
-
20g víz0 kcal
-
44 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1439
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 36% Zsír
Tortaalap
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
46 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g író40 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Mascarponeréteg
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Piros tuile (háló)
-
10g finomliszt36 kcal
-
80g víz0 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5758
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 36% Zsír
Tortaalap
-
8.4g zabkeksz39 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Krém
-
27.9g mascarpone113 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
12.3g tojás15 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
5.6g író2 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.3g fehérborecet0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Mascarponeréteg
-
14g mascarpone56 kcal
-
5.6g habtejszín16 kcal
-
0.8g vaníliaaroma0 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
Piros tuile (háló)
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
4.5g víz0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
321
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 118.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 747.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 117.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1439
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 473.5 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1002 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2989.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 1390 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.3 g
-
Cukor 197 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 469 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1069 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 1053 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 991 micro
Összesen
5758
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
Tortaalap
-
15 dkg zabkeksz
-
5 dkg vaj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
50 dkg mascarpone
-
10 dkg cukor
-
4 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg tejföl
-
1 dl író
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
1 ek fehérborecet
Mascarponeréteg
-
25 dkg mascarpone
-
100 ml habtejszín
-
3 teáskanál vaníliaaroma
-
5 dkg porcukor
Piros tuile (háló)
-
10 g finomliszt
-
80 g víz
-
20 g napraforgó olaj
-
5 csepp ételfesték
Elkészítés
Tortaalap
- A kekszet késes apróban ledaráljuk a kakaóporral.
- A vajat megolvasztjuk.
- Keverjük össze a kekszes alappal, és egy 18-22 cm-es tortaformába nyomkodjuk bele.
- Tegyük hűtőbe, amíg elkészül a krém.
Krém
- A mascarponét a cukorral robotgép segítségével kikeverjük.
- A tojásokat villával kicsit elkeverjük. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez.
- Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, majd jól dolgozzuk össze. A végén piros ételfestékkel állítsuk be a krém színét.
- Óvatosan öntsük a tortaalapra, majd 170 fokos sütőbe süssük kb. 1 órát. Ha megkocogtatjuk, és már nem remeg, akkor elkészült.
- Nyissuk ki a sütő ajtaját, és így hagyjuk kihűlni.
Mascarponeréteg
- A habtejszínt felverjük a porcukorral. Majd adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliaaromát is, majd dolgozzuk egynemű masszává.
Piros tuile (háló)
- A tuile hozzávalóit összekeverjük.
- Egy tapadásmentes serpenyőt jó forróra felhevítünk. Pici olajat öntünk bele, és kis adagokban beleöntjük a híg masszát. Vegyük vissza közepesre a hőmérsékletet, és addig sütjük, míg a víz kipárolog belőle, és megkeményedik. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4316
- Feltöltés dátuma: 2019. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
timu
25 recept
Egy könnyen elkészíthető, de annál mutatósabb torta. A leírásban szereplő írót helyettesíthetjük pl. joghurttal. Vagy egy fél bögre magas zsírtartalmú tejbe tegyünk 1 evőkanál fehérborecetet, és hagyjuk 15 percig állni. Díszíthetjük friss gyümölccsel is, de önmagában is nagyon finom.