r
Nosalty Logó

Red Velvet sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
timu
Red Velvet sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Összesen 1439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Összesen 5758 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Összesen 321 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    473.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2989.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    469 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1053 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 5758 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Elkészítés

Tortaalap

  1. A kekszet késes apróban ledaráljuk a kakaóporral.
  2. A vajat megolvasztjuk.
  3. Keverjük össze a kekszes alappal, és egy 18-22 cm-es tortaformába nyomkodjuk bele.
  4. Tegyük hűtőbe, amíg elkészül a krém.

Krém

  1. A mascarponét a cukorral robotgép segítségével kikeverjük.
  2. A tojásokat villával kicsit elkeverjük. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez.
  3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, majd jól dolgozzuk össze. A végén piros ételfestékkel állítsuk be a krém színét.
  4. Óvatosan öntsük a tortaalapra, majd 170 fokos sütőbe süssük kb. 1 órát. Ha megkocogtatjuk, és már nem remeg, akkor elkészült.
  5. Nyissuk ki a sütő ajtaját, és így hagyjuk kihűlni.

Mascarponeréteg

  1. A habtejszínt felverjük a porcukorral. Majd adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliaaromát is, majd dolgozzuk egynemű masszává.

Piros tuile (háló)

  1. A tuile hozzávalóit összekeverjük.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőt jó forróra felhevítünk. Pici olajat öntünk bele, és kis adagokban beleöntjük a híg masszát. Vegyük vissza közepesre a hőmérsékletet, és addig sütjük, míg a víz kipárolog belőle, és megkeményedik. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4349
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy könnyen elkészíthető, de annál mutatósabb torta. A leírásban szereplő írót helyettesíthetjük pl. joghurttal. Vagy egy fél bögre magas zsírtartalmú tejbe tegyünk 1 evőkanál fehérborecetet, és hagyjuk 15 percig állni. Díszíthetjük friss gyümölccsel is, de önmagában is nagyon finom.

Hozzávalók

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...