Red velvet cake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
14g vaj100 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
30g író12 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
30g mascarpone121 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
4 kcal
A díszítéshez
-
14 kcal
Összesen
739
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
140g vaj1004 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
300g író120 kcal
-
0g só0 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
300g mascarpone1212 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A díszítéshez
-
38g színes cukorka144 kcal
Összesen
7393
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
6g vaj43 kcal
-
12.8g cukor50 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
12.8g író5 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
12.8g mascarpone52 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
-
25.7g habtejszín75 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A díszítéshez
-
1.6g színes cukorka6 kcal
Összesen
317
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
739
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 442.7 g
-
Telített zsírsav 203 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3562.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 938 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1359 mg
-
Nátrium 885 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 765.1 g
-
Cukor 471 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 834.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2906 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 260 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 646 mg
-
Retinol - A vitamin: 2855 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
Összesen
7393
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
317
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A piskótához
-
140 g vaj
-
30 dkg cukor
-
3 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 dl író
-
1 csipet só
-
375 g finomliszt
-
1 ek ecet
-
1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez
-
30 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
6 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
2 ek színes cukorka
Elkészítés
A piskótához
- Egy nagy tálba öntjük a felkockázott puha vajat, majd a cukor harmadával habosra keverjük. Jöhetnek a tojások és a fennmaradó cukor, folyamatos keverés mellett, részletekben.
- Hozzáadjuk a vaníla aromát, majd a piros ételfestéket, amit kis részletekben adagolunk a masszához, míg elérjük a kellően piros színt.
- Belekeverjük a piros masszába az írót, majd részletekben a lisztet és a sót. Az ecetbe szórjuk a szódabikarbónát (vigyázat, habzik), majd hozzáadjuk a masszához.
- Három részre osztjuk a keveréket, majd egyesével kisütjük a sütőpapírral bélelt 20-22cm-es tortaformában 180 fokon, piskótánként kb. 25 perc alatt.
A krémhez
- Előveszünk két közepes méretű tálkát, majd elkészítjük a krémet.
- A mascarponét elkeverjük a cukrokkal, egy másik tálban pedig keményre verjük a hideg habtejszínt, majd beleöntjük a mascarpones tálba és jól összekeverjük. Lehűtjük.
- A kisült piskótákat megtöltjük a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk.
A díszítéshez
- Végül a tortát megszórjuk a cukorkákkal, majd néhány óra hűtőben pihentetés után fogyaszthatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 259
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 29218
- Feltöltés dátuma: 2018. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
Red velvet cake, azaz a vörös bársonytorta Amerika egyik legnépszerűbb tortája, ami tökéletes választás bármilyen ünnepre. Szív alakban elkészítve akár Valentin-napra is! ;)