r
Nosalty Logó

Red velvet cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Red velvet cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    442.7 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.1 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2855 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 7393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 317 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálba öntjük a felkockázott puha vajat, majd a cukor harmadával habosra keverjük. Jöhetnek a tojások és a fennmaradó cukor, folyamatos keverés mellett, részletekben.
  2. Hozzáadjuk a vaníla aromát, majd a piros ételfestéket, amit kis részletekben adagolunk a masszához, míg elérjük a kellően piros színt.
  3. Belekeverjük a piros masszába az írót, majd részletekben a lisztet és a sót. Az ecetbe szórjuk a szódabikarbónát (vigyázat, habzik), majd hozzáadjuk a masszához.
  4. Három részre osztjuk a keveréket, majd egyesével kisütjük a sütőpapírral bélelt 20-22cm-es tortaformában 180 fokon, piskótánként kb. 25 perc alatt.

A krémhez

  1. Előveszünk két közepes méretű tálkát, majd elkészítjük a krémet.
  2. A mascarponét elkeverjük a cukrokkal, egy másik tálban pedig keményre verjük a hideg habtejszínt, majd beleöntjük a mascarpones tálba és jól összekeverjük. Lehűtjük.
  3. A kisült piskótákat megtöltjük a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk.

A díszítéshez

  1. Végül a tortát megszórjuk a cukorkákkal, majd néhány óra hűtőben pihentetés után fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 29218
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Red velvet cake, azaz a vörös bársonytorta Amerika egyik legnépszerűbb tortája, ami tökéletes választás bármilyen ünnepre. Szív alakban elkészítve akár Valentin-napra is! ;)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...