r
Nosalty Logó

Rebarbarás pite Saci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás pite Saci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A linzer tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A linzer tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5790 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A linzer tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 484 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5640.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1777 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    1370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    974.7 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    851.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 5790 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A linzer tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A linzer tésztához

  1. Első lépéseben vékony karikára szeleteljük fel a megtisztított rebarbarát, majd tegyük félre.
  2. Egy tálban a lisztet a margarinnal morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a sütőport, cukrot, tejfölt, majd üssük hozzá a tojást is. Végül annyi tejet adagoljuk lassan a tésztához, hogy megfelelő állagú legyen. Amikor nem ragad az edény falához a tészta, akkor jó.
  3. Lisztezett gyúródeszkán kicsit még átdolgozzuk a tésztát, majd két egyenlő részre osztjuk, egy kb. 36x44 cm-es tepsihez. Ha kisebb a tepsink, vagy magasabb süteményt szeretnénk, akkor három egyenlő részre osszuk a tésztát.
  4. Nyújtófával enyhén lisztezett gyúródeszkán az első "cipót" a kívánt, tepsi nagyságúra nyújtjuk. A nyújtófára felsodorjuk a tésztát és segítségével a kivajazott tepsibe helyezzük. Tetejét zsemlemorzsa egy részével hintsük meg.
  5. A cukrot, fahéjat és vaníliás cukrot összekeverjük.
  6. A felkarikázott rebarbarát a tésztára egyengetjük, majd a fahéjas cukorral megszórjuk. Értelemszerűen három lap esetén a rebarbara felét és a fahéjas cukor felét tesszük rá. A tetejére zsemlemorzsát hintünk.
  7. A második "cipót" a fent leírt módon a töltelékre helyezzük. Ha túl nagy lenne a tészta, a felesleget késsel levágjuk.
  8. Három lap esetén a maradék rebarbarát a tésztán eloszlatjuk, majd a maradék fahéjas cukorral megszórjuk. Tetejét zsemlemorzsával meghintjük. A harmadik cipót is kinyújtjuk, és a töltelékre borítjuk.
  9. Hőlégkeveréses sütőben 150 fokon, körülbelül 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
  10. Amikor kihűlt, ízlés szerint felszeleteljük és porcukorral díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!!!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x44
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3566
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Mindenkinek, aki szeret új ízeket kipróbálni, aki szereti a pikáns ízeket... A rebarbaráról bővebben itt olvashatnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rebarbara (Rheum rhabarbarum) terjedelmes bokorrá növő évelő növény. A levél nyeléből pikáns ízű kompót, krémleves és lepény készülhet, de meghámozva érdemes nyersen is megkóstolnunk. Erősen savanykás, pikáns ízű, ezért ízesítésénél érdemes ezt figyelembe vennünk. Szüleim régóta termesztik ezt a növényt. Családomban többféleképen is felhasználjuk. Üzletben sajnos elég drága. Utoljára 700 Ft-körül láttam fél kilós csomagot. A költség rovatba csak a linzertészta árát tüntettem fel, mert nekem a rebarbara pénzbe nem kerül. Sok ismerősöm csak akkor hallott életében először a rebarbaráról, amikor megkínáltam a belőle készült finomsággal. Sajnos hazánkban a rebarbara kultusza elenyésző. Pedig a rebarbara mindenütt megterem, szereti a napos helyet és a tápanyagokkal bőségesen ellátott talajt. Én Édesanyámtól tanultam ezt a receptet és családom örömére szívesen készítem. A felszeletelt rebarbarát azért nem keverem össze a fahéjas cukorral, mert akkor levet enged. Így sülés közben ereszti ki levét, ami átitatja a tésztát, és így érvényesül igazán a rebarbara pikáns, semmi mással össze nem hasonlítható íze...

Hozzávalók

A linzer tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...