r
Nosalty Logó

Rebarbarakrémes piskóta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Rebarbarakrémes piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

481
Kalória
8.1g
Fehérje
88.4g
Szénhidrátok
10.6g
Zsír
174.4g
Víz
144.7g
Koleszterin
1.4g
Rost
58g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 2882 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 149 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 481 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.6 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1046.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 2882 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A 4 tojásfehérjéből a cukor és a vaníliás cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. A gépet visszakapcsoljuk egyesre, és egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, a 3 ek olajat, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet.
  2. A gyümölcspite sütőt vastagon kikenjük vajjal, főleg a redőket, liszttel megszórjuk, majd a tésztát beleöntjük, és elsimítjuk. Kb. 15 perc alatt megsütjük. A rebarbarát meghámozzuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, rászórjuk a 15 dkg cukrot, és 2-3 ek vízzel pár perc alatt összefőzzük.
  3. A pudingporból, vízből és a 6 ek cukorból a szokásos módon pudingot főzünk, összevegyítjük a rebarbarával, langyosra hűtjük, és a kiborított tészta mélyedésébe öntjük. Elsimítjuk, ha kihűlt a krém, még hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  4. A tetejét tejszínhabbal megkenjük, de anélkül is finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 29 cm

Tejszínhab helyett a tetejére kenhetünk gőz felett felvert tojásfehérje habot. A krémet citromhéjjal ízesíthetjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!