r
Nosalty Logó

Ratatouille pussycat konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pussycat
Ratatouille pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 826 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1707 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    12438 micro
  • Lut-zea
    2467 micro
Összesen 205 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    605 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    6826 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    49750 micro
  • Lut-zea
    9866 micro
Összesen 826 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    1908 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előveszünk egy lábast és egy mélyebb serpenyőt vagy wokot.
  2. A padlizsánt kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy szűrőbe téve besózzuk, elkeverjük, hagyjuk 10 percig, hogy kieressze a levét, majd a csap alatt leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. A cukkinit szintén 2 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát, a paprikákat szintén felkockázzuk.
  4. A fokhagymát csak a nagy késsel ellapítjuk.
  5. A serpenyőben 2 ek olajat forrósítunk, és a lecsöpögött padlizsánt beletesszük, borsozzuk (sózni már nem kell), rádobunk 2 gerezd ellapított fokhagymát. Csak pár percig sütjük, és az egészet beleborítjuk a lábosba, amit kikészítettünk (az első pontban).
  6. A serpenyőben újabb 2 ek olajat öntünk, és beletesszük a cukkinit, sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot. Rádobjuk a következő 2 gerezd fokhagymát, és ezt is sütjük pár percig, majd beleborítjuk a lábosba a padlizsánhoz.
  7. Most a hagyma és a paprikák következnek, szintén só, bors, kakukkfű, rozmaring és fokhagyma. Ha megsült, ezt is a többihez keverjük, majd rátesszük a paradicsomot és a paradicsomszószt.
  8. Ezt jól elkeverjük, és 1,5 óra hosszat főzzük alacsony lángon.
  9. Most a bazsalikomot (nálam petrezselyem) rátépkedjük, és tálalhatunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10109
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Ajánló

Mi főételként ettük, frissen sült házi kenyérrel, de lehet köretként is kínálni különböző húsételekhez.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

A televízióban a "French Food Safari" műsorában Guillaume Brahimi nevű, dél-franciaországi híres mesterszakács mutatta be ezt az ételt. Megpróbáltam a lehető legpontosabban leutánozni az elkészítését. Finom is lett. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...