r
Nosalty Logó

Ratatouille gazdagon tésztával

Marti48
Ratatouille gazdagon tésztával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

787
Kalória
30.4g
Fehérje
119.1g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
430.7g
Víz
17g
Koleszterin
12.6g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1694 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    5449 micro
  • Lut-zea
    2624 micro
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3154.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    861.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    3388 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    10899 micro
  • Lut-zea
    5248 micro
Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt és a cukkinit, majdfelkockázzuk őket. A hagyma, fokhagyma héját lehántjuk. A hagymát előbb ketté, majd hosszában felvágjuk, ésfelkarikázzuk. Afokhagymát apróra kockázzuk. A paradicsomokat lereszeljük. A paprikát meghámozzuk krumplihámozóval, és apróra kockázzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk az összes zöldséget. Pár percig magas hőmérsékleten pirítjuk őket, folyamatos rázogatás-kevergetés közben. Majd mérsékeljük a hőmérsékletet, hozzáadjuk a lereszeltfriss paradicsomot, borsozzuk, sózzuk, és lukacsos sütőfedő alatt pároljuk.Félidőben hozzáadjuk a paradicsompürét és annyi vizet, amilyen sűrűségűre szeretnénk a szószt. (Ezt pótolhatjuk, ha szükséges.)
  3. Időközben forró, olajos vízben készre főzzük a tésztát. (Én most fusillit használtam, de spagettival, makarónival, stb. is tálalható.)
  4. A kifőtt tésztát szűrőben meleg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és belekeverjük a forró szószba.
  5. Előmelegített tányérra szedjük, megszórjuk a karikára vágott olajbogyókkal, bazsalikom levelet tépkedünk rá, és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Búcsú a nyártól?... Talán ez a hangulat vezérelt... és ez a "Ratatouille ihletésű" pasta-szósz keveredett ki belőle.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...