r
Nosalty Logó

Ratatouille gazdagon tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marti48
Ratatouille gazdagon tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1694 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    5449 micro
  • Lut-zea
    2624 micro
Összesen 787 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3154.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    3388 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    10899 micro
  • Lut-zea
    5248 micro
Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt és a cukkinit, majdfelkockázzuk őket. A hagyma, fokhagyma héját lehántjuk. A hagymát előbb ketté, majd hosszában felvágjuk, ésfelkarikázzuk. Afokhagymát apróra kockázzuk. A paradicsomokat lereszeljük. A paprikát meghámozzuk krumplihámozóval, és apróra kockázzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk az összes zöldséget. Pár percig magas hőmérsékleten pirítjuk őket, folyamatos rázogatás-kevergetés közben. Majd mérsékeljük a hőmérsékletet, hozzáadjuk a lereszeltfriss paradicsomot, borsozzuk, sózzuk, és lukacsos sütőfedő alatt pároljuk.Félidőben hozzáadjuk a paradicsompürét és annyi vizet, amilyen sűrűségűre szeretnénk a szószt. (Ezt pótolhatjuk, ha szükséges.)
  3. Időközben forró, olajos vízben készre főzzük a tésztát. (Én most fusillit használtam, de spagettival, makarónival, stb. is tálalható.)
  4. A kifőtt tésztát szűrőben meleg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és belekeverjük a forró szószba.
  5. Előmelegített tányérra szedjük, megszórjuk a karikára vágott olajbogyókkal, bazsalikom levelet tépkedünk rá, és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1293
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Ajánló

A reszelt paradicsom Zilka konyhájából származik, remek ötlet, csak ajánlani tudom! Szerintem a bazsalikom elég fűszernek, de ízlés szerint passzol hozzá a provence-i fűszerkeverék is, ki hogy szereti...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ratatouille gazdagon tésztával
Marti48 317 recept

Búcsú a nyártól?... Talán ez a hangulat vezérelt... és ez a "Ratatouille ihletésű" pasta-szósz keveredett ki belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...