r
Nosalty Logó

Ratatouille alapú zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Ratatouille alapú zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1400 micro
  • β-karotin
    4486 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2318 micro
Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    5601 micro
  • β-karotin
    17944 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    9272 micro
Összesen 2087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    348 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a paprika héját húzzuk le: 1) akinek van gáztűzhelye, az láng felett égesse szinte feketére a héját, majd jeges hideg vízbe téve, szinte magától lefoszlik róla. 2) akinek villanytűzhelye van, az forró 220 fokos, lehetőleg grillezős állásban süsse a paprikát, ameddig megpirul a héja, és az előzőek szerint, vízbe téve húzza le a héját.
  2. Ha idáig nem használtuk, akkor melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Egy nagy serpenyőben olívaolajon pár perc alatt fonnyasszuk meg az apró kockára vágott hagymát. Dobjuk mellé a tisztított aprított zellerszárat és a répát. Majd pár perc múlva a felszeletelt, lebőrözött paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, a végén szórjunk bele egy marék friss bazsalikomot. Addig főzzük a szószt, ameddig kicsit besűrűsödik, veszít a víztartalmából, utána pedig pürézzük össze.
  4. A cukkinit, padlizsánt, paradicsomot és mozzarellát vágjuk kb. 0,5-1 cm széles karikákba.
  5. Egy piteformát vajazzunk ki, és vajas, leveles tésztával béleljük ki. Töltsük meg szósszal. A tetejét körbe-körbe rakjuk ki padlizsán, cukkini, paradicsom és mozzarella karikákkal.
  6. Ekkor mehet azonnal a sütőbe úgy 25 percre sülni. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk meg frissen csíkozott bazsalikomlevelekkel. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 369
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19447
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Ajánló

Ezt a finomságot elkészíthetjük tészta nélkül, csak úgy egy tálban, sütőben. Nagyszerű és könnyű fogás! Házi vajas, leveles tésztával még finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amióta megvettem a piteformámat, azóta legyen tél vagy nyár, nagyon sokszor használtam. Mondhatni jó befektetésnek bizonyult. Valahogy mégis tavasszal jön el igazán az szezonja, ilyenkor sül a legtöbb finomság benne. Ez pedig az új kedvenc, próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...