r
Nosalty Logó

Rántott zöldbab juhtúrós mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Rántott zöldbab juhtúrós mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A zöldbabhoz

A mártogatóshoz

Összesen 1368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A zöldbabhoz

A mártogatóshoz

Összesen 4106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A zöldbabhoz

A mártogatóshoz

Összesen 284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 1368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    371.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4083.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1011 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2195 micro
Összesen 4106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A mártogatóshoz

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. Enyhén sós vízben 8 percig főzzük a meg tisztított, és átmosott babot. Utána egyből jeges vízbe tesszük (elég a csap hideg is, ha nincs kéznél jég), hogy megálljon a fővés és friss, roppanós maradjon.
  2. A babból 3 darabot összefogunk és szépen betekerjük a baconnal. Addig folytassuk, míg elfogy a bab.
  3. Lisztbe hempergetjük, és utána a felvert tojásba.
  4. Forró, bő olajban kisütjük.
  5. A mártogatóshoz a juhtúrót,joghurtot és az apróra vágott kaprot összekeverjük, és tálalás előtt 2-3 órát a hűtőben tartjuk.
  6. A babokat félbevágjuk, és úgy tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5071
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

A hétvégén voltunk bevásárolni és megláttam a zöldségesnél a babot. Biztos jó lesz majd valamire. ÉS tényleg lett belőle valami. :)

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...