Rántott zeller Márti konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 29% Zsír
Zeller
Panírozás
-
37g tojás46 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sütés
-
57g napraforgó olaj501 kcal
Összesen
802
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 29% Zsír
Zeller
Panírozás
-
110g tojás138 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g zsemlemorzsa237 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sütés
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2406
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 29% Zsír
Zeller
Panírozás
-
15.2g tojás19 kcal
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
8.3g zsemlemorzsa33 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
6.9g parmezán sajt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sütés
-
23.4g napraforgó olaj207 kcal
Összesen
332
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 65.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1157.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 101.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
802
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 196.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3472.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 886 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 980 mg
-
Nátrium 1391 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 304.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
Összesen
2406
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
Zeller
Panírozás
-
2 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
6 ek zsemlemorzsa
-
1 teáskanál petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Sütés
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Zeller
- A megtisztított fokhagymákat felkarikázzuk. Bő, fokhagymás, sós vízben héjastól feltesszük az előzőleg alaposan megmosott zellert, és roppanósra főzzük. ("Tűpróba".) A lehűlt zellert meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágva visszatesszük a főzőlébe, és ebben addig abáljuk, amíg a lé teljesen kihűlt.
- Előkészítjük a panírt: a felvert tojásokhoz hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, sót-borsot, a zsemlemorzsához ca. 2 ek finomra őrölt parmezánt, majd a szokásos eljárással (liszt-tojás-prézli) panírozunk.
- 2-3 dl olajban, kisebb méretű serpenyőben fritírozzuk. Gazdaságos, és ajánlatos egy kb. 20 cm átmérőjű serpenyőt használni a kisütéshez!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2899
- Feltöltés dátuma: 2014. március 13.
Ajánló
Előmelegített tányérokon rizzsel, zöldsalátával és ízlés szerint hollandi szósszal tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
"Húshagyó keddi" vacsora tárgyát képezte hollandi szósszal, párolt rizzsel. Köretnek is finom, pl. natúr sültekhez.