r
Nosalty Logó

Rántott tök kapros-joghurtos öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Rántott tök kapros-joghurtos öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4441 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 1480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    363.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2161 micro
Összesen 4441 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököket meghámozzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. Mindkét felét besózzuk, 10-15 percre rácsra tesszük, hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. A szeleteket lisztbe, enyhén sós, picit felvert tojásba és morzsába forgatva bepanírozzuk.
  4. Kb. 3 ujjnyi forró olajban kisütjük szép barnára.
  5. A joghurtot krémesre keverjük a majonézzel és a kaporral. Pici sóval ízesítjük.
  6. A rántott tököt az öntettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25825
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A rántott tök zsenge, tavaszi tökből a legjobb, ilyenkor még a magját sem kell kiszedni, mert tökéletes úgy, ahogy az anyatermészet adta. Az öntet nélkül is nagyon fincsi, ez csak kis kiegészítő. Egy baja van: nem nagyon lehet abbahagyni : )...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek