r
Nosalty Logó

Rántott tök kapros-joghurtos öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Rántott tök kapros-joghurtos öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4441 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 1480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    363.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2161 micro
Összesen 4441 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököket meghámozzuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. Mindkét felét besózzuk, 10-15 percre rácsra tesszük, hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. A szeleteket lisztbe, enyhén sós, picit felvert tojásba és morzsába forgatva bepanírozzuk.
  4. Kb. 3 ujjnyi forró olajban kisütjük szép barnára.
  5. A joghurtot krémesre keverjük a majonézzel és a kaporral. Pici sóval ízesítjük.
  6. A rántott tököt az öntettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25828
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

A rántott tök zsenge, tavaszi tökből a legjobb, ilyenkor még a magját sem kell kiszedni, mert tökéletes úgy, ahogy az anyatermészet adta. Az öntet nélkül is nagyon fincsi, ez csak kis kiegészítő. Egy baja van: nem nagyon lehet abbahagyni : )...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...