Rántott lágytojás (Oeuf mollet frit)
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 40% Zsír
-
83g tojás104 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 40% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 40% Zsír
-
28.7g tojás36 kcal
-
3.8g majonéz21 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
8.7g zsemlemorzsa34 kcal
-
29.6g napraforgó olaj262 kcal
-
16g újhagyma3 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 100.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 785.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 686 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 200.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1570.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 715 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 172.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 445 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1371 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
0.5 bögre finomliszt
-
0.5 bögre zsemlemorzsa
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 db újhagyma
-
kapor ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Két darab tojást 5 percig főzünk. A főzés után azonnal tegyük őket hideg vagy jeges vízbe. Miután kellően kihűltek, óvatosan pucoljuk meg őket.
- A harmadik tojás sárgáját megtartjuk, és felverjük a panírozáshoz. A főtt lágytojásokat finoman megforgatjuk lisztben, a felvert tojássárgájában, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
- Egy serpenyőben vagy bármilyen edényben felhevítjük az olajat, majd a tojásokat 1 percig sütjük.
- Tálalás előtt minden tojás tetejére tegyünk egy evőkanál tejfölt vagy zöldfűszeres házi majonézt, szórjuk meg friss kaporral, frissen őrölt borssal és sópehellyel. Ha pedig elegáns előételként tálalnánk, tegyünk még a tetejére egy-egy teáskanál fekete kaviárt és apróra vágott újhagyma zöldjét.
- Sütés ideje: 1 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3883
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A rántott lágytojás (franciául Oeuf mollet frit) a francia és a japán gasztronómia egyik legizgalmasabb és sokszor előforduló előétele. A tojást 5 percig lágyra főzik, majd hideg vagy jeges vízbe merítik. Amint kihűlt megpucolják és bundázzák, ahogy azt mi is tesszük a rántott hús esetében. A liszt, tojás és zsemle- vagy panko morzsából álló panírba megforgatott tojásokat ezután forró olajban sütik ki 1 perc alatt, hogy a tojás sárgája folyós, a fehérje pedig viszonylag kemény maradjon. A rántott lágytojásokat a franciák előszeretettel tálalják salátákhoz, mártásokhoz, zöldségpürékhez vagy crème fraîche-hoz (hagyományosan tejszínből készítik, amely természetesen megfelelő baktériumokat tartalmaz ahhoz, hogy megvastagítsa az állagát. A crème fraîche zsírtartalma kb. 30 százalék, emiatt kissé gazdagabb ízű és lágyabb, kevésbé édeskés, mint a tejföl), a japánok pedig egyenesen a ramenjük is dobják. Én ezúttal a francia konyha előtt tisztelegve kapros majonézes mártással, friss kaporral, apróra vágott újhagymával és kaviárral tálaltam.