Rántott krumplis tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A krumplis tésztához
-
28 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2g só0 kcal
-
7 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
100g tészta371 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
33g finomliszt120 kcal
-
0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
66g tojás83 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
68g napraforgó olaj601 kcal
Összesen
1680
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A krumplis tésztához
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
8g só0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
165g finomliszt601 kcal
-
0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
330g tojás415 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
Összesen
8404
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
A krumplis tésztához
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
29.9g burgonya17 kcal
-
15g tészta56 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
9.9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
6g zsemlemorzsa24 kcal
-
10.2g napraforgó olaj90 kcal
Összesen
250
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 85.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2222.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 1076 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 277.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 253 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 337 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1104 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
1680
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208 g
Zsír
-
Összesen 426.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 186 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 149 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11114.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 629 mg
-
Kálcium 1101 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 735 mg
-
Foszfor 3177 mg
-
Nátrium 5382 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 935.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 1386 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1267 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 156 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 812 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1960 micro
-
Kolin: 1684 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 5521 micro
-
β-crypt 787 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7476 micro
Összesen
8404
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A krumplis tésztához
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 kávéskanál só
-
10 közepes db burgonya
-
4 db tojás
-
11 evőkanál finomliszt
A panírozáshoz és a sütéshez
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
15 dkg finomliszt
-
20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
A krumplis tésztához
- A burgonyát sós vízben héjastól feltesszük főni, ebben a vízben is hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk, kicsire felkockázzuk.
- Nagy lábasban az olajon a felkockázott vöröshagymát és a finomra vágott fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, a tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, a majorannát, az őrölt borsot, a finomra vágott petrezselymet.
- Sós, olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük.
- A felkockázott burgonyát belekeverjük a hagymás alapba, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztát is.
- Beleütjük a felvert nyers tojásokat és a lisztet, annyit, hogy egynemű masszát kapjunk, formázni tudjuk.
- Kézzel golyókat formázunk, vagy két kanállal formázva lisztbe, tojásba, prézlibe forgatjuk, és amikor mind megvan, bő zsírban vagy olajban kisütjük, kb. 6-8 perc alatt, szép aranybarnára sütjük.
- Ha szeretnénk, tepsibe teszünk sütőpapírt, aminek tetejére, szépen egymás mellé téve a begyújtott sütőben, aranybarnára sütjük, ez is kb. 12-14 perc, a többi adag már hamarabb kész van, mert bemelegszik a sütő!
- Tálaljuk tejföllel, paradicsommal, sajttal.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40 x 30 x 8
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11115
- Feltöltés dátuma: 2011. október 25.
Ajánló
Sok tejföl, paradicsom, sajt. Finom bor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Egy hagyományos, szokásos, finom hétköznapi étel , teljesen más megvilágításban látva, és elkészítve. Bundában :-))))))) És nem úszott a lakás az olajszagban, mert a sütőpapíros változatot készítettem, kívülről ropogós, belülről finom puha maradt. Az olajban kisütés módja is elő fog kerülni.:-) Majd tavasszal, ha már lehet szellőztetni.:-) Ennyi a történet.