r
Nosalty Logó

Rántott krumplis tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rántott krumplis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 8404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2222.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 1680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208 g

Zsír

  • Összesen
    426.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11114.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    629 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    735 mg
  • Foszfor
    3177 mg
  • Nátrium
    5382 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    935.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    156 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    812 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1960 micro
  • Kolin:
    1684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    5521 micro
  • β-crypt
    787 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7476 micro
Összesen 8404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A krumplis tésztához

  1. A burgonyát sós vízben héjastól feltesszük főni, ebben a vízben is hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk, kicsire felkockázzuk.
  2. Nagy lábasban az olajon a felkockázott vöröshagymát és a finomra vágott fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, a tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, a majorannát, az őrölt borsot, a finomra vágott petrezselymet.
  3. Sós, olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük.
  4. A felkockázott burgonyát belekeverjük a hagymás alapba, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztát is.
  5. Beleütjük a felvert nyers tojásokat és a lisztet, annyit, hogy egynemű masszát kapjunk, formázni tudjuk.
  6. Kézzel golyókat formázunk, vagy két kanállal formázva lisztbe, tojásba, prézlibe forgatjuk, és amikor mind megvan, bő zsírban vagy olajban kisütjük, kb. 6-8 perc alatt, szép aranybarnára sütjük.
  7. Ha szeretnénk, tepsibe teszünk sütőpapírt, aminek tetejére, szépen egymás mellé téve a begyújtott sütőben, aranybarnára sütjük, ez is kb. 12-14 perc, a többi adag már hamarabb kész van, mert bemelegszik a sütő!
  8. Tálaljuk tejföllel, paradicsommal, sajttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 8
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11115
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

Sok tejföl, paradicsom, sajt. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott krumplis tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Egy hagyományos, szokásos, finom hétköznapi étel , teljesen más megvilágításban látva, és elkészítve. Bundában :-))))))) És nem úszott a lakás az olajszagban, mert a sütőpapíros változatot készítettem, kívülről ropogós, belülről finom puha maradt. Az olajban kisütés módja  is elő fog kerülni.:-) Majd tavasszal, ha már lehet szellőztetni.:-) Ennyi a történet.

Hozzávalók

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...