Rántott hús sütőben fokhagymás tejföllel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
697
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2786
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
50.9g sertés rövidkaraj84 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
12.7g zsemlemorzsa50 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
8.5g tejföl17 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8.5g sajt30 kcal
Összesen
236
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1525.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 159.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
697
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.9 g
Zsír
-
Összesen 131.7 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6100.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 1142 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 2283 mg
-
Nátrium 2085 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 636.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 606 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 696 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
2786
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
2 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- A húst 8-10 mm vastagságú szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk.
- Sóval, borssal vagy ízlés szerinti fűszerkeverékkel beszórjuk a szeleteket. (Ezt a műveletet csak a panírozás előtt végezzük el, mert ha sokáig állni hagyjuk befűszerezve, kiengedi magából az értékes nedvességet, és száraz lesz a hús sütés után.)
- A fűszeres szeleteket először lisztbe, utána enyhén sózott tejfölös tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. (A zsemlemorzsába is rakhatunk kevés sót és pirospaprikát.)
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire 2 ek olívaolajat csurgatunk. A hússzeleteket egymás mellé besorakoztatjuk a tepsibe.
- 200 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük az egyik oldalát a húsoknak, majd megfordítjuk őket, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük. Az utolsó 5 percben megkenjük a szeleteket fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és kicsit még sütjük.
- Tálalásig alufóliával letakarva melegen tartjuk a sütőben.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40X40
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 382
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 40637
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Finom, puha rántott húst a sütőben is készíthetünk minimális olaj felhasználásával. Gyorsabban elkészül, és talán még a mosatlan edény is kevesebb utána! :)