r
Nosalty Logó

Rántott csirkefalatok krumplipürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SPAR
Rántott csirkefalatok krumplipürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

hús

köret

1013
Kalória
21.3g
Fehérje
65.8g
Szénhidrátok
74.4g
Zsír
180.5g
Víz
214g
Koleszterin
3.8g
Rost
6.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hús

köret

Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hús

köret

Összesen 4047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hús

köret

Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    2465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1013 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    297.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11673 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    9861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2466 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    514 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1223 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2422 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    176 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 4047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

hús

  1. A csirkecombokat feldaraboljuk, majd sózzuk-borsozzuk. A joghurtba belekeverjük a reszelt fokhagymát. Egy jól zárható, műanyag zacskóba tesszük a húst és a fokhagymás joghurtot, alaposan átdörzsöljük, és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Előkészítünk három tálkát, az egyikbe a lisztet, a másikba a felvert tojást, a harmadikba pedig az apróra tört corn flakest tesszük. Ebben a sorrendben bepanírozzuk a csirkéket.
  3. Az olajat felhevítjük, és kisütjük benne a csirkefalatokat.
  4. A burgonyát bő, sós vízben feltesszük főni, és hozzáadjuk a babérlevelet és a megtisztított hagymát, valamint fokhagymát. Ha a burgonya megpuhult, leszűrjük. (A fokhagymát, babérlevelet és vöröshagymát eldobjuk.)
  5. A felkockázott vajat még a forró burgonyához hozzákeverjük, és összetörjük. Belekeverjük a tejfölt és annyit tejet, hogy a megfelelő állagot elérjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 perc

Rántott hús - új bundában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!