r
Nosalty Logó

Rántásos cukorborsóleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Liongirl
Rántásos cukorborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A gombóchoz

Összesen 288 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A gombóchoz

Összesen 1155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A gombóchoz

Összesen 31 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1883 micro
  • β-karotin
    5564 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3921 micro
Összesen 288 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4154.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    2098 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    3364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    983 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7532 micro
  • β-karotin
    22255 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    15684 micro
Összesen 1155 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A gombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd a felszeletelt zöldségeket pár perc alatt megpirítjuk rajta.
  2. Ízesítjük sóval, borssal, és felöntjük vízzel. Csendes lángon puhára főzzük a zöldségeket.

A rántáshoz

  1. Ha a zöldségek már puhák, elkészítjük a rántást. Az olajat egy kisebb lábasban felhevítjük, majd megfuttatjuk rajta a lisztet, egy kevés sóval.
  2. Ha a liszt már elvesztette nyers, sápadt színét és ízét, félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát.
  3. A rántást felöntjük vízzel, majd a lobogva forró leveshez öntjük. Amíg újra felforr, elkészítjük a gombócot.

A gombóchoz

  1. A tojást egy tálba ütjük, és hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat.
  2. A gombócot kikeverjük, majd teáskanállal a forró levesbe szaggatjuk.
  3. Amikor a gombócok feljönnek a leves tetejére, kicsit mérsékeljük a lángot, és kb. 1-2 perc alatt megfőzzük a gombócokat.
  4. Tálalás előtt felaprítunk egy csokor petrezselyemzöldet, és a forró levesbe keverjük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 9680
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Liongirl 16 recept

Klasszikus, hagyományos leves hétköznapokra, gyors szombati ebédekhez. Friss zöldségekkel, szezonban mennyei esszenciája a nyárnak. A receptet még a nagymamámtól tanultam, és bár lisztes rántás kerül bele, és nem nevezhető modernnek, vagy reformnak, mégis gyakran készítem például egy kis túrós-lekváros palacsinta mellé.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...