Rántásos cukorborsóleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Liongirl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
60g sárgarépa22 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
125g zöldborsó101 kcal
-
18 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
A rántáshoz
-
35 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
A gombóchoz
-
14g tojás17 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g só0 kcal
-
9 kcal
Összesen
288
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
71 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A rántáshoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
A gombóchoz
-
55g tojás69 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
4g só0 kcal
-
35 kcal
Összesen
1155
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
6.3g sárgarépa2 kcal
-
4.8g fehérrépa3 kcal
-
6.3g karalábé1 kcal
-
4.2g zeller2 kcal
-
13.2g zöldborsó11 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
52.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
A rántáshoz
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.9g víz0 kcal
A gombóchoz
-
1.5g tojás2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
Összesen
31
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1038.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 841.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1883 micro
-
β-karotin 5564 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3921 micro
Összesen
288
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4154.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1118 mg
-
Nátrium 2098 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 3364.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2244 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 420 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 983 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 606 micro
-
Kolin: 346 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 7532 micro
-
β-karotin 22255 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 15684 micro
Összesen
1155
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
31
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
1 kis db zeller
-
50 dkg zöldborsó
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
2 l víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
A rántáshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
3 dl víz
A gombóchoz
-
1 db tojás
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A leveshez
- Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd a felszeletelt zöldségeket pár perc alatt megpirítjuk rajta.
- Ízesítjük sóval, borssal, és felöntjük vízzel. Csendes lángon puhára főzzük a zöldségeket.
A rántáshoz
- Ha a zöldségek már puhák, elkészítjük a rántást. Az olajat egy kisebb lábasban felhevítjük, majd megfuttatjuk rajta a lisztet, egy kevés sóval.
- Ha a liszt már elvesztette nyers, sápadt színét és ízét, félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát.
- A rántást felöntjük vízzel, majd a lobogva forró leveshez öntjük. Amíg újra felforr, elkészítjük a gombócot.
A gombóchoz
- A tojást egy tálba ütjük, és hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat.
- A gombócot kikeverjük, majd teáskanállal a forró levesbe szaggatjuk.
- Amikor a gombócok feljönnek a leves tetejére, kicsit mérsékeljük a lángot, és kb. 1-2 perc alatt megfőzzük a gombócokat.
- Tálalás előtt felaprítunk egy csokor petrezselyemzöldet, és a forró levesbe keverjük.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 9842
- Feltöltés dátuma: 2014. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Liongirl
16 recept
Klasszikus, hagyományos leves hétköznapokra, gyors szombati ebédekhez. Friss zöldségekkel, szezonban mennyei esszenciája a nyárnak. A receptet még a nagymamámtól tanultam, és bár lisztes rántás kerül bele, és nem nevezhető modernnek, vagy reformnak, mégis gyakran készítem például egy kis túrós-lekváros palacsinta mellé.