Raluka süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tünde
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
A két tésztalaphoz
-
22g tojás28 kcal
-
3g víz0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
A karamellkrémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g dió164 kcal
-
3g ostyalap13 kcal
A barna krémhez
A tetejére
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
10g csokoládé55 kcal
Összesen
1007
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
A két tésztalaphoz
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
A karamellkrémhez
-
100g tojássárgája322 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g dió1635 kcal
-
34g ostyalap128 kcal
A barna krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
23 kcal
-
32g forrócsoki por37 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
10061
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
A két tésztalaphoz
-
8.9g tojás11 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
A karamellkrémhez
-
4g tojássárgája13 kcal
-
20.2g cukor78 kcal
-
10.1g margarin72 kcal
-
10.1g dió66 kcal
-
1.4g ostyalap5 kcal
A barna krémhez
-
8.9g tojás11 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.3g forrócsoki por1 kcal
-
10.1g margarin72 kcal
A tetejére
-
6.5g tojásfehérje3 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
4g csokoládé22 kcal
Összesen
403
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 66.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.6 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 483 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
1007
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.1 g
Zsír
-
Összesen 665.4 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 253 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 253 g
-
Koleszterin 2533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5195.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 702 mg
-
Foszfor 2480 mg
-
Nátrium 970 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 935.6 g
-
Cukor 762 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 627.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5100 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 536 micro
-
K vitamin: 482 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 619 micro
-
Kolin: 2133 mg
-
Retinol - A vitamin: 4831 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 3194 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3121 micro
Összesen
10061
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
403
kcal
Hozzávalók
A két tésztalaphoz
-
4 db tojás
-
4 ek víz
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
A karamellkrémhez
-
5 db tojássárgája
-
50 dkg cukor
-
25 dkg margarin
-
2 db ostyalap
A barna krémhez
-
4 db tojás
-
8 ek cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg margarin
A tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
4 ek cukor
Elkészítés
A két tésztalaphoz
- A tésztalapok hozzávalóit összegyúrjuk, s két lapot sütünk belőle.
- A karamellkrémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz fölött főzzük, míg megkeményszik, s hűlni tesszük.
- Egy másik edényben megkaramellizálunk 30 dkg cukrot, melyhez hozzáadunk 25 dkg margarint, még mielőtt a cukor teljesen elolvad.
- Beleszórjuk a darált diót, levesszük a tűzről, s összekeverjük a hideg főzött tojáskrémmel.
- Ezzel a krémmel megtöltjük a nápolyi lapokat.
- A barna krémhez főzött krémet készítünk a tojásokból, cukorból, kakaóból és a forró csokoládéporból, szintén gőz fölött.
- Miután kihűlt a krém simára keverjük a margarinnal.
- A tészta összerakása: tésztalap, barna krém, töltött nápolyilap, barna krém, tésztalap, s a tetejét a cukorral felvert tojáshabbal fedjük be, melyre olvasztott csokoládét csorgatunk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x10x40
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 30801
- Feltöltés dátuma: 2010. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Tünde
45 recept
Tetejére tejszínhab is kerülhet.