r
Nosalty Logó

Raluka süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Raluka süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Összesen 1007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Összesen 10061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 1007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    665.4 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    253 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    253 g
  • Koleszterin
    2533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5195.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    935.6 g
  • Cukor
    762 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5100 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    2133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4831 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3194 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3121 micro
Összesen 10061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Elkészítés

A két tésztalaphoz

  1. A tésztalapok hozzávalóit összegyúrjuk, s két lapot sütünk belőle.
  2. A karamellkrémhez a tojássárgákat 20 dkg cukorral gőz fölött főzzük, míg megkeményszik, s hűlni tesszük.
  3. Egy másik edényben megkaramellizálunk 30 dkg cukrot, melyhez hozzáadunk 25 dkg margarint, még mielőtt a cukor teljesen elolvad.
  4. Beleszórjuk a darált diót, levesszük a tűzről, s összekeverjük a hideg főzött tojáskrémmel.
  5. Ezzel a krémmel megtöltjük a nápolyi lapokat.
  6. A barna krémhez főzött krémet készítünk a tojásokból, cukorból, kakaóból és a forró csokoládéporból, szintén gőz fölött.
  7. Miután kihűlt a krém simára keverjük a margarinnal.
  8. A tészta összerakása: tésztalap, barna krém, töltött nápolyilap, barna krém, tésztalap, s a tetejét a cukorral felvert tojáshabbal fedjük be, melyre olvasztott csokoládét csorgatunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10x40
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30794
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tetejére tejszínhab is kerülhet.

Hozzávalók

A két tésztalaphoz

A karamellkrémhez

A barna krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...