Rakott zöldséges patisszon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
30g csiperkegomba6 kcal
-
12g zöldborsó9 kcal
-
30g zöldbab8 kcal
-
45g paradicsomlé8 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g olívaolaj6 kcal
Tönkölybúza elkészítése
-
58g tönkölybúza197 kcal
-
117g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
344
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz
-
225g vöröshagyma82 kcal
-
180g csiperkegomba38 kcal
-
70g zöldborsó57 kcal
-
180g zöldbab49 kcal
-
270g paradicsomlé46 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Tönkölybúza elkészítése
-
350g tönkölybúza1183 kcal
-
700g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
-
1280g patisszon127 kcal
-
110g tofu158 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
200g joghurt122 kcal
Összesen
2073
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
1 kcal
-
1.9g zöldborsó2 kcal
-
5g zöldbab1 kcal
-
7.5g paradicsomlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g olívaolaj1 kcal
Tönkölybúza elkészítése
-
9.7g tönkölybúza33 kcal
-
19.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
-
35.4g patisszon4 kcal
-
3g tofu4 kcal
-
1.4g trappista sajt5 kcal
-
5.5g joghurt3 kcal
Összesen
57
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 412.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 434 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4067 micro
-
Lut-zea 3293 micro
Összesen
344
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 113.9 g
Zsír
-
Összesen 46.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5882.6 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1723 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 873 mg
-
Foszfor 2633 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340.9 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 2472.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 383 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 644 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 2603 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 24400 micro
-
Lut-zea 19758 micro
Összesen
2073
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 674 micro
-
Lut-zea 546 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz
-
225 g vöröshagyma
-
180 g csiperkegomba
-
70 g zöldborsó
-
180 g zöldbab
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 g olívaolaj
Tönkölybúza elkészítése
-
350 g tönkölybúza
-
7 dl víz
-
só ízlés szerint
Összeállítás
Elkészítés
Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz
- Csinálunk egy pörköltet hús nélkül. A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, szórunk rá pirospaprikát, fekete borsot, és rádobjuk a felaprított gombát, majd a fagyasztott zöldbabot és zöldborsót, végül a paradicsomlevet tesszük az edénybe.
- A végén sózzuk, mert állítólag a gombának így jó (én nem tudom:-) de betartom)! A kész pörköltet félretesszük.
Tönkölybúza elkészítése
- Másfél bögre tönkölybúzát (elfogyott a barna rizs) kétszeres forralt vízben felteszünk főni (lassú tűzön). Kb. 15 perc alatt kész lesz. Ízlés szerint sózzuk. A kész tönkölybúzát félretesszük.
Összeállítás
- A patisszont megpucoljuk, és vékony szeletekre felvágjuk. (Mivel nagyon kemény volt a patisszon, így gyorsan a tűzhelyen megpároltam, de valószínűleg feleslegesen, mert a tepsiben is megpuhult volna... de javaslom a párolást, hogy tuti puha legyen.)
- Előveszünk egy nagy tepsit, egy kicsit kikenjük olívaolajjal, alulra pakoljuk a patisszont.
- A patisszonra jön a következő réteg, a tönkölybúza, majd a pörkölt. Utána egy kicsit megsózott joghurtot oszlatunk szét.
- Ezek után betesszük a sütőbe a tepsit, és amíg meg nem pirul egy kicsit az étel (kb. 30 perc), addig lereszeljük a tofut és a light trappista sajtot.
- Összekeverjük a tofut és a sajtot, majd az utolsó 10 percben kivesszük a tepsit, és az ételre szórjuk. Addig tartjuk bent a sütőben, amíg meg nem olvadt a sajt... egy kicsit hagytam, hogy megbarnuljon, én úgy szeretem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4615
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 21.
Ajánló
Tönkölybúza helyett jó a barna rizs is :-) illetve a zöldségek is variálhatóak. Sőt a tofu helyett mehet még trappista sajt, de úgy nem annyira "diétás" :-) Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem volt kedvünk elmenni bevásárolni, kinyitottam a hűtőt és a fagyasztót. Ezeket találtam :-) Nagyon finom ebéd lett, aztán vacsora :-)