r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Méri konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldbab Méri konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 3311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1410 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    2149 micro
Összesen 828 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    198.5 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8261 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2673 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2892 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    1012 micro
  • β-karotin
    5638 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    8595 micro
Összesen 3311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    86 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

  • 1.5 kg zöldbab (vágott konyhakész , lehet mirelit is)
  • ízlés szerint

A tetejéhez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A pörköltet elkészítjük: a fej vöröshagymát apró kockákra vágjuk, olajon egy kicsit dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, a darált húst, ezt egy kicsit dinszteljük, majd hozzáadunk vizet, annyit, hogy ellepje, és teszünk bele fűszereket ízlés szerint. A pörköltet fedő alatt készre főzzük.
  2. A zöldbabot sós vízben felrakjuk főzni, ha megfőtt, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
  3. Ha mind megfőtt, a tepsibe rakunk egy sor zöldbabot, rá a darált húsos pörköltett, rá megint egy sor zöldbab, és végül a maradék pörkölt. A tetejére teszünk egy doboz tejfölt, rá a reszelt trappista sajtot.
  4. Végül berakjuk a sütőbe, és pirulásig sütjük.
  5. Kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5040
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, mert finom és laktató nagyon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám régi receptje, és nagyon szeretem. 

Hozzávalók

A pörkölthöz

A zöldbab előkészítéséhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...