r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Illatok a konyhámbóltól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldbab Illatok a konyhámbóltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 987 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 987 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4455 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 1974 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    213 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot feldaraboljuk, és feltesszük babérleveles, sós vízbe főni.
  2. A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük, majd paprikával megszórjuk.
  3. Hozzádjuk a húst, egy kis marék rizst, és felöntjük egy kis vízzel.
  4. Teszünk hozzá felaprított paprikát és paradicsomot (1-1 elég).
  5. Megsózzuk, borsozzuk.
  6. Amikor kész van mindkét hozzávaló, előveszünk egy jénai tálat.
  7. Egy adag babot helyezünk az aljára, vastagon megkenjünk tejföllel, majd rákanalazunk a darált húsból, és rétegezzük kétszer/háromszor.
  8. A tetejét vastagon, az általunk választott sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.
  9. Tejföllel meglocsolva tálalhatjuk.
  10. Könnyű ebéd vagy vacsora még a kánikulában is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3865
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglátogattak a szüleim, és majd egy hetet töltöttek nálunk. Ilyenkor elhalmoznak sok-sok finomsággal, hogy kicsit magukkal hozzák az otthonom ízeit, illatát. Egy kosárnyi, a kertükben szedett, zsenge zöldbabbal is megleptek. Mivel gyerekkorom egyik kedvenc étele a rakott bab, ezért anya ezt szerette volna elkészíteni nekem. Persze ketten szorgoskodtunk a konyhában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...