r
Nosalty Logó

Rakott virslis kelbimbó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Rakott virslis kelbimbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1823.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2984 micro
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    224.7 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7292.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    2151 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    2887 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    620 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    1289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    534 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1878 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    3524 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11936 micro
Összesen 2690 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelbimbót megtisztítjuk, párolóedényben megpároljuk vagy blanchírozzuk.
  2. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal és a fűszerekkel, a virslit felkarikázzuk.
  3. A kelbimbó felét tűzálló tálba rakjuk, rátesszük a virslit. Befedjük a kelbimbó másik felével.
  4. Az egészet leöntjük a tejszínes keverékkel, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben lefedve, fél órán keresztül sütjük, majd a tetejét levéve maximumon rápirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9450
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Ajánló

A virslit elhagyva remek köret vagy vega főétel lehet. Helyettesíthetjük a virslit más hússal is. Leginkább fűszeres traminit ajánlanék hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott virslis kelbimbó
szépróza 96 recept

Bekövetkezett az a ritka pillanat, hogy rákívántam a kelbimbóra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...