r
Nosalty Logó

Rakott tészta zöldséges-sajtosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kiss Móni
Rakott tészta zöldséges-sajtosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2051 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    436 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1503 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5097.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1559 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1743.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    434 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    731 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1564 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    6013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2642 micro
Összesen 2051 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A penne tésztát kifőzzük.
  2. A kelkáposztát és a karfiolt megfőzzük.
  3. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadunk sót, borsot és pirospaprikát.
  4. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a leszűrt zöldbabot.
  5. Összepirítjuk őket, majd hozzáadjuk a kifőtt tésztát. 4-5 percig együtt sütjük.
  6. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, majd a zöldbabos tésztát letesszük alulra. Erre rátesszük a karfiolt, majd a káposztaleveleket elosztjuk rajta.
  7. A kefírt kikeverjük a sajttal és a metélőhagymával, és leöntjük vele a tetejét. Megsütjük, míg szép színe nem lesz. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6395
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Zöldségdömping tésztával, ami ráadásul nem is hízlal! Hát ki akarhat ennél többet?:) Én egyszerűen imádom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...