Rakott savanyú káposzta 7. - barna rizzsel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
A káposztához
-
167g savanyú káposzta32 kcal
-
40g barnarizs147 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
2g vaj17 kcal
A pörkölthöz
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1150
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
A káposztához
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
240g barnarizs881 kcal
-
900g tejföl1782 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
14g vaj100 kcal
A pörkölthöz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
6899
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
A káposztához
-
25.4g savanyú káposzta5 kcal
-
6.1g barnarizs22 kcal
-
22.9g tejföl45 kcal
-
5.1g sajt18 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
A pörkölthöz
-
25.4g darált sertéshús46 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.1g füstölt szalonna33 kcal
-
2.5g zöldpaprika0 kcal
-
2.5g paradicsom0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
174
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 82.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2910.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 798 mg
-
Nátrium 1461 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 458.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 566 micro
Összesen
1150
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 316.3 g
Zsír
-
Összesen 497.1 g
-
Telített zsírsav 219 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17464.8 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 312 mg
-
Kálcium 2735 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 790 mg
-
Foszfor 4788 mg
-
Nátrium 8766 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 294.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2750.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1965 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 250 mg
-
D vitamin: 222 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 1081 mg
-
Retinol - A vitamin: 1865 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 1007 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3397 micro
Összesen
6899
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 65 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A káposztához
-
1 kg savanyú káposzta
-
240 g barnarizs
-
900 g tejföl
A pörkölthöz
-
1 kg darált sertéshús
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítés
A káposztához
- A rizst megmossuk, és másfélszeres sós, ételízesítős vízben feltesszük főni.
- Akis kockáravágottszalonnát kevés olajon megpirítjuk, és rádobjuk a felkockázott hagymát, paprikát, paradicsomot.
- Zsírjára sütjük, és rányomunk 1-2 gerezd fokhagymát.
- Hozzáadjuk a darált húst állandó keverés közben, fehéredésig sütjük, megszórjuk fűszerpaprikával, átkeverjük.
- Megfűszerezzük sóval, borssal stb., és kevés vizet aláöntve pároljuk. A vége felé rányomjuk a maradék fokhagymát, utánaízesítünk, és készre főzzük.A szaftjából a tejfölhöz keverünk valamennyit, hogy ízesítsük vele.
- A káposztát csak akkor mossuk meg, ha nagyon savanyú vagy sós.
- Kivajazott jénai edénybe (vagy tepsibe) tesszük a káposzta 1/3-át, meglocsoljuk kevés tejföllel. Egy sor rizst terítünk rá, majd erre a pörkölt felét. Aztán megint káposzta, tejföl, rizs, pöri és a végén a maradék káposzta.
- Bőven meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és lefedve sütjük, míg a sajt szépen rápirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x10
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15386
- Feltöltés dátuma: 2011. május 06.
Ajánló
Aki szereti a csípős ízt, annak ajánlom, hogy a pöribe is tegyen csípős paprikát, vagy ahogy én, locsolja meg valamilyen csípős szósszal. Isteni! :) Nálunk csak én vagyok az elvetemült, ezért nem merek beletenni, de külsőleg megoldom. :) A többiek tejföllel fogyasztják.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Egy alkalommal eltúloztuk a savanyú káposzta mennyiségét más ételhez, és maradt főtt barna rizs is előző napról. Ebből jött az ötlet, hogy így is megpróbálom. Azóta csak így készítem. A barna rizs amúgy is kedvelt a családban, jellegzetes ízével különösen finom ízvilág tárult elénk. :) A káposztát én nem szoktam elősütni vagy -főzni. Így kellemesen puha, de ropogós marad. Ha olyan sajtunk van, ami hamarabb pirul (már jártam így), félidőben tegyük csak rá.