r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta 7. - barna rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Rakott savanyú káposzta 7. - barna rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A káposztához

A pörkölthöz

Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A káposztához

A pörkölthöz

Összesen 6899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A káposztához

A pörkölthöz

Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.3 g

Zsír

  • Összesen
    497.1 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17464.8 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2735 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    790 mg
  • Foszfor
    4788 mg
  • Nátrium
    8766 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2750.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1865 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 6899 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    65 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A pörkölthöz

Elkészítés

A káposztához

  1. A rizst megmossuk, és másfélszeres sós, ételízesítős vízben feltesszük főni.
  2. Akis kockáravágottszalonnát kevés olajon megpirítjuk, és rádobjuk a felkockázott hagymát, paprikát, paradicsomot.
  3. Zsírjára sütjük, és rányomunk 1-2 gerezd fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a darált húst állandó keverés közben, fehéredésig sütjük, megszórjuk fűszerpaprikával, átkeverjük.
  5. Megfűszerezzük sóval, borssal stb., és kevés vizet aláöntve pároljuk. A vége felé rányomjuk a maradék fokhagymát, utánaízesítünk, és készre főzzük.A szaftjából a tejfölhöz keverünk valamennyit, hogy ízesítsük vele.
  6. A káposztát csak akkor mossuk meg, ha nagyon savanyú vagy sós.
  7. Kivajazott jénai edénybe (vagy tepsibe) tesszük a káposzta 1/3-át, meglocsoljuk kevés tejföllel. Egy sor rizst terítünk rá, majd erre a pörkölt felét. Aztán megint káposzta, tejföl, rizs, pöri és a végén a maradék káposzta.
  8. Bőven meglocsoljuk a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és lefedve sütjük, míg a sajt szépen rápirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x10
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15386
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Ajánló

Aki szereti a csípős ízt, annak ajánlom, hogy a pöribe is tegyen csípős paprikát, vagy ahogy én, locsolja meg valamilyen csípős szósszal. Isteni! :) Nálunk csak én vagyok az elvetemült, ezért nem merek beletenni, de külsőleg megoldom. :) A többiek tejföllel fogyasztják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy alkalommal eltúloztuk a savanyú káposzta mennyiségét más ételhez, és maradt főtt barna rizs is előző napról. Ebből jött az ötlet, hogy így is megpróbálom. Azóta csak így készítem. A barna rizs amúgy is kedvelt a családban, jellegzetes ízével különösen finom ízvilág tárult elénk. :)  A káposztát én nem szoktam elősütni vagy -főzni. Így kellemesen puha, de ropogós marad. Ha olyan sajtunk van, ami hamarabb pirul (már jártam így), félidőben tegyük csak rá.

Hozzávalók

A káposztához

A pörkölthöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...