Rakott patiszon gazdagon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Matkovics Eszter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
576g patisszon57 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
40g sajt141 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
6g mustár4 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
28 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
22g tojás28 kcal
Összesen
707
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
2880g patisszon285 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
3529
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
63.1g patisszon6 kcal
-
11g darált sertéshús20 kcal
-
9.9g tejföl20 kcal
-
4.4g sajt15 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
2.2g rizs8 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
Összesen
76
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1659.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 448 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 621 mg
-
Nátrium 414 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 521.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 7445 micro
Összesen
707
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.4 g
Zsír
-
Összesen 226.9 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8295.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 2239 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 3103 mg
-
Nátrium 2070 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2607.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1586 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 863 micro
-
Kolin: 889 mg
-
Retinol - A vitamin: 1350 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 2696 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 37227 micro
Összesen
3529
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 56 micro
-
Lut-zea 815 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált sertéshús
-
450 g tejföl
-
1 db paradicsom
-
3 ek mustár
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
100 g rizs
-
2 db tojás
Elkészítés
- A patisszonokat kimagozzuk, megpucoljuk, felszeleteljük és sóval, ételízesítővel, borssal és majorannával befűszerezzük, félretesszük.
- A hagymát feldaraboljuk, kevés olajon megpároljuk.
- Hozzáadjuk a húst, melyet fehérre párolunk, majd hagyjuk, hogy levet eresszen.
- Felkockázzuk a paradicsomot, hozzáadjuk a húshoz a mustárral és a sóval együtt. Készre főzzük.
- Elkészítjük a rizst, összekeverjük a hússal, és hozzáadjuk a tojásokat.
- A tepsi aljára teszünk egy sor patisszont, ráöntjük a húst, megkenjük tejföllel, a maradék patisszont rátesszük a tetejére, majd a sajtot ráreszeljük. Befedjük alufóliával, és készre sütjük. Kb. 10 percig fólia nélkül is süthetjük, akkor pirosabb, ropogósabb lesz a sajt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 204
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 81918
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Matkovics Eszter
22 recept
Idén először, hogy ültettem patiszont. Bár azt vallottam, hogy rántva kell enni, mert az úgy finom, a mennyiség miatt nem volt kedvem rántani, és kipróbáltam így. Jól döntöttem. Vendégváró ételnek tökéletes.