r
Nosalty Logó

Rakott paprikás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott paprikás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paprikás csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tésztához

Összesen 1040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paprikás csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tésztához

Összesen 4157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paprikás csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tésztához

Összesen 57 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1787.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1442.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 1040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.4 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7151.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    470 mg
  • Kálcium
    1932 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    2652 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    5771.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1296 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    944 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 4157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A paprikás csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tésztához

Elkészítés

A paprikás csirkéhez

  1. A kockára vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, a tűzről levéve adunk hozzá kevés őrölt paprikát. Hozzáadjuk a csirkehúst, felöntjük kevés vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, delikáttal és majorannával.
  2. Készre főzzük kb. 30 perc alatt.
  3. A penne tésztát megfőzzük.
  4. Elkészítjük a besamel mártást: az 5 dkg lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet az 5 dkg vajjal feltesszük forrni. Ízesítjük sóval és borssal.
  5. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a lisztes keveréket, és még kb. 2 percig forraljuk. A tűzről levéve adunk hozzá reszelt sajtot ízlés szerint.
  6. Ha mindezekkel elkészültünk, akkor egy kivajazott tepsi (vagy római tál) aljába tésztát rakunk, arra csirkehús következikl majd megöntözzük besamellel. Addig rétegezzükl amíg van a hozzávalókból.
  7. Fontosl hogy a tetejére besamell kerüljön, mert akkor nem fog szárazra sülni a tészta. A tetejére is reszelhetünk sajtot.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6462
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept saját ötlet alapján jött létre! Anyukámmal kísérleteztünk, hogy hogyan lehetne a hagymományos paprikás csirkéből új ételt kitalálni. És ez lett belőle!:-)

Hozzávalók

A paprikás csirkéhez

A besamelmártáshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...