r
Nosalty Logó

Rakott palacsinta másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Rakott palacsinta másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához;

A töltelékhez;

Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához;

A töltelékhez;

Összesen 3693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintához;

A töltelékhez;

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.7 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4430.7 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    605 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A palacsintához;

A töltelékhez;

Elkészítés

A palacsintához;

  1. A palacsintákat kisütjük. (1 db tojást összekeverünk 1 tk cukorral, csipet sóval, 20 ek lisztet hozzáadunk, 3 dl tejet, kb; 3 dl szénsavas ásványvizet. Habosra keverjük.) A teflont olajjal kenjük.
  2. A palacsintát megkenjük a túrós töltelékkel feltekerjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk, és a karikákra vágott palacsintadarabokat sűrűn belepakoljuk.
  3. Felvert tejszínt öntünk a tetejére, végül sütőbe toljuk. 200 fokon kicsit pirítjuk.
  4. Vaníliapudinggal megöntözve tálaljuk. Jó étvágyat!

A töltelékhez;

  1. A túrót elkeverjük a cukorral,a tojássárgájával.Vaníliás cukrot is tehetünk hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13217
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már többször elkészítettem ezt a finomságot, mindenki nagy örömére. Egyszerű és hamar megvan. Én a palacsinta tészta hozzávalóit fejből készítem (azért is írtam saccra a víz mennyiségét), nem szabad túl sűrűnek lennie a tésztának!!

Hozzávalók

A palacsintához;

A töltelékhez;

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...