Rakott padlizsános csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A rakott sült csirke
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
125g padlizsán30 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Köret
Összesen
596
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A rakott sült csirke
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
500g padlizsán119 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Köret
Összesen
2376
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A rakott sült csirke
-
15.9g csirkemellfilé19 kcal
-
19.9g padlizsán5 kcal
-
15.9g konzerv paradicsom3 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g barna cukor2 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
16 kcal
Köret
-
8g rizs29 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
13.9g édeskömény3 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
4g fehérbor3 kcal
-
0.2g fehér balzsamecet0 kcal
-
12g víz0 kcal
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2043.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 525 mg
-
Nátrium 972 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 466 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
596
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 151.3 g
Zsír
-
Összesen 79.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8172.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1614 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 2100 mg
-
Nátrium 3890 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1863.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 733 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2680 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 2102 micro
Összesen
2376
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
A rakott sült csirke
-
40 dkg csirkemellfilé
-
50 dkg padlizsán
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dkg barna cukor
-
4 ek olívaolaj
-
1 ek oregánó
-
10 dkg parmezán sajt
Köret
-
20 dkg rizs
-
1 teáskanál só
-
1 közepes db édeskömény
-
1 ek olívaolaj
-
1 dl fehérbor
-
1 ek fehér balzsamecet
-
3 dl víz
Elkészítés
A rakott sült csirke
- A padlizsánokat megmossuk, megszárítjuk, két végét levágjuk, 1 cm-es szeletekre karikázzuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük oregánóval és nagyon evés olívaolajon mindkét oldalán megsütjük, hogy színt kapjon. Konyhai törlőre szedjük.
- Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon egy kisebb felkockázott hagymát megpirítunk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymást, majd a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, oregánóval, kevés cukorral összeforraljuk.
- A csirkemellet felszeleteljük 1 cm vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, egy kanál olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, tálra szedjük.
- Egy tűzálló tál aljába kevés paradicsomos ragut szedünk, arra ültetjük a megsütött padlizsánkarikákat, majd a csirkemellszeletek következnek, amit a padlizsánok másik felével fedünk, a maradék paradicsomszósszal nyakon öntjük. Frissen ráreszeljük a parmezánsajtot és 200 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt összesütjük.
Köret
- A rizst egy kanál olajon megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje és fedő alatt megpároljuk.
- Az édeskömény szárát levágjuk és keresztbe 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
- Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon kis sóval, borssal mindkét oldalát megpirítjuk, de csak annyira, hogy még roppanjon. Ekkor egy kanál fehér balzsamecetet öntünk rá, amelyet elforralunk.
- Ezt követően felöntjük 1 dl fehér borral. Csak addig sütjük, mag az alkoholtartalom elpárolog.
- Köretként a köményre halmozzuk a rizst, meglocsoljuk a szafttal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1820
- Feltöltés dátuma: 2015. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Mautner Zsófitól olvastam a receptet a Lidl konyhában.