r
Nosalty Logó

Rakott padlizsános csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Rakott padlizsános csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rakott sült csirke

Köret

Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rakott sült csirke

Köret

Összesen 2376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A rakott sült csirke

Köret

Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    466 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 596 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8172.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1614 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1863.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2680 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2102 micro
Összesen 2376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

A rakott sült csirke

Köret

Elkészítés

A rakott sült csirke

  1. A padlizsánokat megmossuk, megszárítjuk, két végét levágjuk, 1 cm-es szeletekre karikázzuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük oregánóval és nagyon evés olívaolajon mindkét oldalán megsütjük, hogy színt kapjon. Konyhai törlőre szedjük.
  2. Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon egy kisebb felkockázott hagymát megpirítunk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymást, majd a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, oregánóval, kevés cukorral összeforraljuk.
  3. A csirkemellet felszeleteljük 1 cm vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, egy kanál olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, tálra szedjük.
  4. Egy tűzálló tál aljába kevés paradicsomos ragut szedünk, arra ültetjük a megsütött padlizsánkarikákat, majd a csirkemellszeletek következnek, amit a padlizsánok másik felével fedünk, a maradék paradicsomszósszal nyakon öntjük. Frissen ráreszeljük a parmezánsajtot és 200 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt összesütjük.

Köret

  1. A rizst egy kanál olajon megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje és fedő alatt megpároljuk.
  2. Az édeskömény szárát levágjuk és keresztbe 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  3. Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon kis sóval, borssal mindkét oldalát megpirítjuk, de csak annyira, hogy még roppanjon. Ekkor egy kanál fehér balzsamecetet öntünk rá, amelyet elforralunk.
  4. Ezt követően felöntjük 1 dl fehér borral. Csak addig sütjük, mag az alkoholtartalom elpárolog.
  5. Köretként a köményre halmozzuk a rizst, meglocsoljuk a szafttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1820
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott padlizsános csirke
Évi néni 1830 recept

Mautner Zsófitól olvastam a receptet a Lidl konyhában.

Hozzávalók

A rakott sült csirke

Köret

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...