r
Nosalty Logó

Rakott milánói

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott milánói
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2861 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5096 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 478 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.6 g

Zsír

  • Összesen
    172.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6326 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2697 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    812 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    30573 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2861 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1402 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Majd beletesszük a paradicsompürét, a makaróni alap felét, kevés vízzel felöntjük. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, és majdnem puhára pároljuk.
  2. A tésztát közben sós vízben kifőzzük.
  3. A tejfölt elkeverjük a maradék makaróni alappal, kevés ketchuppal is ízesíthetjük ízlés szerint.
  4. Egy jénai aljába rakjuk a tészta felét, rá a húst, majd a maradék tésztát, és a tejföllel meglocsoljuk.
  5. Kb. 30-40 percre sütőbe rakjuk. A vége előtt 10 perccel megszórjuk reszelt sajttal, addig sütjük, amíg megpirul.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 23281
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem túl bonyolult, de laktatós és nagyon finom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...