Rakott marhahús szeletek
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
sanild
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
húshoz
-
250g marharostélyos765 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
páclé
-
75g víz0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Összesen
1347
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
húshoz
-
1000g marharostélyos3060 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
páclé
-
300g víz0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
26 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
5384
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
húshoz
-
47.1g marharostélyos144 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
53 kcal
-
9.4g zsemlemorzsa37 kcal
páclé
-
14.1g víz0 kcal
-
0.9g mustár1 kcal
-
1.5g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
Összesen
254
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 55.4 g
Zsír
-
Összesen 104.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3215.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 603 mg
-
Nátrium 2270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 305.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
1347
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 221.8 g
Zsír
-
Összesen 419.5 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 182 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 1420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12862.4 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 292 mg
-
Kálcium 671 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 2411 mg
-
Nátrium 9081 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1220.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 1323 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 1038 micro
Összesen
5384
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 433 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
húshoz
-
1 kg marharostélyos
-
4 db tojás
-
3 ek mustár
-
2 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
20 dkg zsemlemorzsa
páclé
-
3 dl víz
-
2 ek mustár
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
1 kk só
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
húshoz
- A hússzeleteket kiklopfoljuk. Besózzuk, borsozzuk, majd egyenként bekenjük mustárral.
- Az olajat időközben felforrósítjuk egy serpenyőben. A tojásokat felverjük egy tálba. A zsemlemorzsába belenyomkodjuk jól a hússzeletek mindkét felét, majd a tojásba mártjuk, és közepes hőmérsékleten aranybarnára, bundásra sütjük. A hagymafejet karikákra vágjuk, és kicsit a sült olajban átpirítjuk.
- A pácléhez összekeverünk mindent egy tálba.
- A sütőt bemelegítjük 175 C-ra. Egy kisebb tepsibe (kb. 20 cmx25 cm) belehelyezzük az átsütött hússzeleteket, szétterítjük a hagymákat a hús tetején, ráöntjük az olajat, amiben a bundás húsokat sütöttük, végül a páclevet.
- Sütési idő alatt le kell takarni, mert a marhahús lassan puhul, ezért ne legyünk türelmetlenek sütés alatt. Sütési idő kb.1,5 óra.
páclé
- A pácléhez az összes hozzávalót összekeverjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x25
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 6406
- Feltöltés dátuma: 2016. február 21.
Ajánló
Mi rizzsel tálaltuk, de burgonyával is fogyasztható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sanild
6 recept
Ezt az ételt eredetileg marhahúsból készítik, de bármilyen húsból el lehet készíteni, legyen az disznókaraj vagy csirkemell. A csirkéből fele annyi idő alatt elkészül. Nagyon finom.